RGB LED yuvadan çıktı ve çalışmıyor

mühendiz42

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2017
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Kasamda RGB girişi var. RGB LED'i masanın arkadına yapıştırdım, oradan da kasaya girip anakarta takıyordum. Hoş bir ambians oluyordu.

Fakat az önce masayı düzeltirken klavye kablosunu çektim, o da anakarttan sökecek kadar LED'i asıldı ve LED PC açıkken sanki temassızlık varmış gibi yanıp yanıp birkaç kez söndü. LED sonra hiç yanmadı. Hemen kasayı kapattım ve LED'i tekrar aynı yere taktım LED yanmadı. Anakartta ikinci bir RGB girişi vardı oraya taktım ve LED çalıştı. Sonra statik elektrik vardır belki dedim PSU kablosunu prizden çıkarttım 10dk bekledim tekrar denedim ve LED gene yanmadı. Pinlere baktım yamukluk vs hiçbir şey yok. Aslında LED yerinden çok yavaş bir şekilde çıktı. Pinlerin sıkıntıya gireceği bir durum da yok.

Garibime giden şey şu, bundan 5 sene önceki ASUS anakartımda oyunun ortasında cikardi RGB fakat geri taktığımda çalışırdı. Yeni nesil bir kartta LED cikti diye soketin bozulmasi tuhaf. Yani bu tarz aksiliklere karsi akım koruma gibi sistemlerin aleti kurtarıyor olması gerekmiyor mu?

Bu sorun nasıl düzeltilir? Ya da düzeltilebilir mi? Anakartı BIOS'tan güncellesem düzelir mi?

Anakart modelim Gigabyte B550M Pro-P
 
Anakartın RGB LED çıkışına bağlıydı değil mi hocam?
Anakartın RGB LED çıkışında kısa devre olmuş olabilir belki hocam siz biraz daha kontrol edin olmazsa garantisine götürün bence hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı