RGB portu olmayan anakartta RGB nasıl yakılır?

SATA ve CHA_FAN'a bağladım çoklayıcı sadece fanlar için çıktı pompayı CPU pompasını CPU fana bağladım fanları ise CHA fan a
Herşey normal görünüyor o zaman kontrolcü üzerinde bir açma kapama değiştirme tuşu falan varmı? Benim kontrolcüde ufak kumandası var oradan değiştirme vs yapıyorum ama bilemedim hacım umarım çözersin.

Her şey normal görünüyor o zaman kontrolcü üzerinde bir açma kapama değiştirme tuşu falan var mı? Benim kontrolcüde ufak kumandası var oradan değiştirme vs yapıyorum ama bilemedim hacım umarım çözersin.

Var evet ufak bir tuş var bastım yine yanmadı kabloları yakmış olabilir miyim?

Kontrolcünün PSU bağlantı girişi Molex mi yoksa Sata mı peki? Soğutmanın kutusundan çoklayıcı çıktı mı birde çıktıysa o kabloyu anakartta hangi girişe (CPU fan, CHA fan, Sys Fan vs) bağladın?
Dostum benim fanlar molexmiş şimdi ben şöyle bir şey yaptım sata power kablosu aldım ne işe yarar bilmiyorum bir ucu molexti diğer ucu sata RGB kontrolcünün takmam gereken yeri de sataydı molex olanı fanların molex kablosuna bağladım sata ucunu ise RGB kontrolcünün ucuna daha sonra reset tuşu benim ışıklara bağlı ona bastım ama yanmadı yine sana ulaşacağım bir sosyal medya falan var mı galiba bu işlerden anlıyosun

Dostum benim fanlar molexmiş şimdi ben şöyle bir şey yaptım sata power kablosu aldım ne işe yarar bilmiyorum bir ucu molexti diğer ucu sata RGB kontrolcünün takmam gereken yeri de sataydı molex olanı fanların molex kablosuna bağladım sata ucunu ise RGB kontrolcünün ucuna daha sonra reset tuşu benim ışıklara bağlı ona bastım ama yanmadı yine sana ulaşacağım bir sosyal medya falan var mı galiba bu işlerden anlıyosun
Kasanın arkasından kontrolcünün ve kabloların bağlantı kısmının olduğu yerden bir görüntü atabilir misin? Öyle çok bilgili değilim araştırmalar sonucu ufak tefek bilgim var o kadar.

Kasanın arkasından kontrolcünün ve kabloların bağlantı kısmının olduğu yerden bir görüntü atabilir misin? Öyle çok bilgili değilim araştırmalar sonucu ufak tefek bilgim var o kadar.
Buyur dostum

Dosya Ekleri

• 17340946756081264070145640702908.jpg
    17340946756081264070145640702908.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 18
  • 17340947029088077132609244344122.jpg
    17340947029088077132609244344122.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 19
Peki bu kumandadan uzanan kablonun ucu nereye bağlı? Görüntülerden pek birşey anlayamadım açıkçası. İlk resimdeki molex bağlantıları kasaya ait doğru mu? Kasa ve sıvı soğutma tüm fanlar çalışıyor ama Rgb mi çalışmıyor? Kafam karıştı biraz kusura bakma :)

Peki bu kumandadan uzanan kablonun ucu nereye bağlı? Görüntülerden pek birşey anlayamadım açıkçası. İlk resimdeki molex bağlantıları kasaya ait doğru mu? Kasa ve sıvı soğutma tüm fanlar çalışıyor ama Rgb mi çalışmıyor? Kafam karıştı biraz kusura bakma :)
Kanka sana ulaşacağım bir yer var mı beraber çözeriz biz bu işi RGB çalışmıyor 😅

Technopat Haberler

Geri
Yukarı