RGB şerit LED bütün renkler yanmıyor

Aziz Bkts

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Birkaç ay önce masam için 10 metre 3 çipli RGB şerit LED aldım LED'in 2 metresini masaya 5 metresini duvar tablosuna kullandım bunları bağladıktan sonra sorunsuz çalışıyordu. Yakın zamanda masamin üzerine raf yaptım ona da LED bağlantısı yapmak istedim fakat LED'i bağlanığım zaman bütün renkler yanmıyor açık mor mavi ve beyazımsı bir ton yanıyor. LED'i kapatmak istediğim zaman ise LED kapatmıyor mavinin tonu koyulaşıyor. Hafif sorunun LED kontrölcüsünden olduğunu düşünüyorum fakat emin değilim size nedeni ne olabilir? Eğer LED kontrölcüden ise onu değiştireceğim.

Merhaba. 5+2=7 metresinde mevcut güç adaptörüyle LED kontrolcüsüyle sıkıntı olmayıp son 3 metresini de kullanıp 10 metre, 3 çipli RGB LED'le bu sıkıntı olmuş, anladığım kadarıyla hocam. LED trafosunu (güç adaptörünü) 1 metre 3 çipli RGB şerid LED'in çektiği net amper değerini 10'la çarpıp % 15 - % 20 daha fazla amper değerlisi adaptörüyle seçerek 10 mt.'lik şerid LED'leri bu şekliyle çalıştırmışsanız normaldir, ancak adaptör tam hesaplanmadan hesapsız seçilmişse güç yetmezliğiyle LED'lerin bir kısmı yanmayıp bir kısmı da orijinal renklerinden çok uzaklaşmıştır, kuvvetle muhtemel. Yani adaptör gücü son 3 metre eklemeyle 10 metre şerid LED için yetersiz gelmiş olabilir. Tümünü tek adaptörle beslerken daha güçlü (amperli) adaptör seçmek gerekebilir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı