RimWorld amacı nedir?

Emre2828

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500f, Asus radeon 9060xt 16gb
Arkadaşlar 149 saat RimWorld'um var, ideoloji ve krallık DLC ile oynuyorun(30 saaatini falan DLC ile oynadım), ancak oyunda hep orta seviyelere kadar gelip sıkılıp yeni save açtım, sadece koloniyi hayatta tutmaya çalıştığım için oyunun amacını anlamadım oyunda başka neler yapmam gerekiyor biraz güçlendikten sonra?

Oyunun amacı kendi hikayemizi yazmaktır. Oyuna amaç kazandırmak size bağlıdır. Oyunun isteğiniz üzerine bir sonu var. Uzay Gemisi inşa edip bulunduğunuz gezegenden giderek oyunu bitirebilirsiniz. Ya da bulunduğunuz gezegendeki herkese savaş açıp, bütün kolonileri temizleyebilirsiniz. Oyun nasıl isterseniz öyle ilerler. Ben geçensene 400 saat kadar oynamıştım. İki ay boyunca sabahtan akşama kadar oynadım. Beni yaz ayında eve mühürledi sokağa yürüyüşe dahil çıkamamıştım. Mod kurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Oyunda kendinizce bir ROLE Play yapınız. Birde Pentazgon ve MaysEgo gibi kanallara bakmanızı tavsiye ediyorum. Modlarla o kadar çeşitli bir oyun oluyor ki tüm dünyayı uçakla rahatça dolaşabiliyordum.

Onun dışında da mesela yenemeyeceğim bir rakip kolonime saldırdığında kaçış podları kullanarak yeni bir bölgeye gidip, orada yeniden başlayabiliyordum. İsterseniz iki farklı koloniyi aynı anda yönetebilirsiniz. İlk koloninizi kurduktan sonra biraz gelişip başka bir yere de koloni kurabilirsiniz. Ben genelde ana kolonime kaynak sağlamak için öyle şeyler yaparım. Modlar sayesinde restoran, otelcilik gibi şeyler yapıyordum. Aklıma gelen her türlü fanteziyi yapmıştım.

Anomaly ve Biontech DLClerini de tavsiye ederim onları da alınca oyun tamamlanıyor. Anomaly de ilginç sonlar açabiliyorsunuz. Birde koloninize saldıran yeni düşman tipleri ekleniyor. İlginç olaylar oluyor.

Oyunun amacı kendi hikayemizi yazmaktır. Oyuna amaç kazandırmak size bağlıdır. Oyunun isteğiniz üzerine bir sonu var. Uzay gemisi inşa edip bulunduğunuz gezegenden giderek oyunu bitirebilirsiniz. Ya da bulunduğunuz gezegendeki herkese savaş açıp, bütün kolonileri temizleyebilirsiniz. Oyun nasıl isterseniz öyle ilerler. Ben geçensene 400 saat kadar oynamıştım. İki ay boyunca sabahtan akşama kadar oynadım. Beni yaz ayında eve mühürledi sokağa yürüyüşe dahil çıkamamıştım. Mod kurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Oyunda kendinizce bir role play yapınız. Bir de Pentazgon ve MaysEgo gibi kanallara bakmanızı tavsiye ediyorum. Modlarla o kadar çeşitli bir oyun oluyor ki tüm dünyayı uçakla rahatça dolaşabiliyordum.

Onun dışında da mesela yenemeyeceğim bir rakip kolonime saldırdığında kaçış podları kullanarak yeni bir bölgeye gidip, orada yeniden başlayabiliyordum. İsterseniz iki farklı koloniyi aynı anda yönetebilirsiniz. İlk koloninizi kurduktan sonra biraz gelişip başka bir yere de koloni kurabilirsiniz. Ben genelde ana kolonime kaynak sağlamak için öyle şeyler yaparım. Modlar sayesinde restoran, otelcilik gibi şeyler yapıyordum. Aklıma gelen her türlü fanteziyi yapmıştım.

Anomaly ve BioNTech DLC'lerini de tavsiye ederim onları da alınca oyun tamamlanıyor. Anomaly de ilginç sonlar açabiliyorsunuz. Bir de koloninize saldıran yeni düşman tipleri ekleniyor. İlginç olaylar oluyor.

Öncelikle teşekkür ederim, oyunu Epic Games üzerinden oynadığım için mod kurmayı istemiyorum, bir ara aracı bir programla kurdum oynadım güzeldi de, ancak oyun güncelleme aldığında bütün modların kullanışsız olması hoş değildi benim için. Oyunda galiba anlamadığım en önemli şeylerden biri harita kısmında diğer kolonilerle nasıl iletişim kurmam gerektiği, mesela onların üzerine saldırmalı mıyım, 2. koloni dedin, 2. koloni olunca yönetmek zor olmuyor mu hem ana kolonideki düşmanlarla hem yan kolonideki düşmanlarla mücadele etmek falan.

Öncelikle teşekkür ederim, oyunu Epic Games üzerinden oynadığım için mod kurmayı istemiyorum, bir ara aracı bir programla kurdum oynadım güzeldi de, ancak oyun güncelleme aldığında bütün modların kullanışsız olması hoş değildi benim için. Oyunda galiba anlamadığım en önemli şeylerden biri harita kısmında diğer kolonilerle nasıl iletişim kurmam gerektiği, mesela onların üzerine saldırmalı mıyım, 2. koloni dedin, 2. koloni olunca yönetmek zor olmuyor mu hem ana kolonideki düşmanlarla hem yan kolonideki düşmanlarla mücadele etmek falan.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan rehber izleminizi öneriyorum. Sorunuza bir çok cevap var. Ben geçen sene oynadığım için oyunu biraz unuttum. Bu arada modları mods klasörüne atmanız yeterlidir. Harici programa gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı