Riot Client yüksek CPU kullanımı

Arda Kuruçim

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar garip bir sorunum var sorunum Valorant oynarken oluyor. Oyunu normal oynuyorum hiçbir sıkıntı yok ancak 3-4 maçtan sonra 5. maça giriyorum oyunun ortasında droplar girmeye başlıyor (maç sayısı değişkenlik gösterebiliyor). Oyunu aşağı alıp sorunun sebebine bakıyorum Riot Client CPU kullanımı %90-%100'lere ulaşıyor. Nasıl çözebilirim herhangi bir fikri olan var mı? Windows 10 kullanıyorum çok eskiden böyle bir sorun olduğunu hatırlamıyorum. Sürücülerim güncel. Riot desteğe yazdım sorunumu çözemediler garip garip sistemi optimize edecek şeyler yazıyorlar ancak sorunum sadece Valorant oyununda. Riot kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptop mı kullanıyorsunuz? Sisteminiz hakkında bilgi verir misiniz? Ek olarak takılma/drop sorunlarınız ısıdan kaynaklı da olabilir. Sisteminizle ilgili bilgi vermemişsiniz, böyle bir şey anlamamız çok mümkün değil.

Valorant kısayolundan "dosya konumunu aç" tıkladıktan sonra "riotclientservices" uygulamasına sağ tıklayıp uyumluluk kısmında "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretler misin? Cpu kullanımı bende de aynı o düşmüyor ama ben drop sorununu böyle çözdüm. Bir ikinci ihtimal de işlemcinin termal macun zamanı gelmiştir belki çok ısındığından yapıyordur.

Merhaba, laptop mı kullanıyorsunuz? Sisteminiz hakkında bilgi verir misiniz? Ek olarak takılma/drop sorunlarınız ısıdan kaynaklı da olabilir. Sisteminizle ilgili bilgi vermemişsiniz, böyle bir şey anlamamız çok mümkün değil.
Sistemimi yazmıştım ancak moderatörler silmiş mi anlamadım. Sistemimi yazayım:

RX570 Ekran Kartı
8GB Ram 2133MHz Corsair
H110M-K Anakart
SSD kullanıyorum.
İ5 - 7400 işlemci

Windows 10 kullanıyorum driverlarım güncel. Laptop değil sistemim masaüstü. Windows sürümü yüksekken aynı hatayı alıyordum belki sürümü düşüreyim dedim yine aynı hatayı alıyorum.

Valorant kısayolundan "dosya konumunu aç" tıkladıktan sonra "riotclientservices" uygulamasına sağ tıklayıp uyumluluk kısmında "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretler misin? Cpu kullanımı bende de aynı o düşmüyor ama ben drop sorununu böyle çözdüm. Bir ikinci ihtimal de işlemcinin termal macun zamanı gelmiştir belki çok ısındığından yapıyordur.
Hocam sürekli böyle olmuyor hani bir anda oluyor kapatıp açınca oyunu düzeliyor bende kapatıp açarken vakit kaybediyorum 2-3 roundum boşa gidiyor. Isı ile ilgili sorunum yok termal macunu yeni değiştim. Tam Ekran iyileştirmeleri zaten kapalı hocam. Değilmiş ama şimdi kapattım sorun aynı :D.
1690414866660.png

Virüs taraması yaptınız mı? Bir uygulama Riot Client arkasından virüs yayıyor olabilir.
Bilgisayar yeni formatlı sadece Discord, Valorant ve Steam indirdim. Virüs taraması yaparım ama.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı