Riot oyunlarında ''d3d9.dll is missing from your computer'' hatası veriyor

• Konuyu başlatan Lacaw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.556

Lacaw

Hectopat
Daha fazla  
Valorant ve LoL oynamaya çalıştığımda alıyorum durduk yere 2-3 gündür. Bilgisayar durduk yere mavi ekran da veriyor, anlam veremiyorum. Hiçbir şekilde 3. part yazılımlara bulaşmıyorum bilinmedik. Norton360 virüs koruma programım da var ama her şey bir anda oldu, NVIDIA renk ayarlarım sıfırlanarak başladı, sonra oyunlarda atmalar falan LoL'de maç bitirdim takdir veriyorum çöküyor falan, Windows 11 kurdum öyle başladı, Windows 10 geri döndüm devam ediyor, sorun neyden kaynaklı olabilir? Yarın PC'yi temizletmeye götüreceğim, tozdan dolayı mavi ekran veriyor olabilir ama Riot sorunlu kesin olarak. Valorant şu hatayı vermeye başladı;

1729457115618.png

LoL System error veriyor direkt.

Bu hata, DirectX'in kurulum dosyalarını internetten indirememe sorunu yaşadığını gösteriyor. İnternet bağlantınızda bir sorun olabilir ya da sunucularda geçici bir kesinti yaşanmış olabilir. Ayrıca, oyunlarda aldığınız d3d9.dll hatası da DirectX ile ilgili eksik veya bozuk dosyalardan kaynaklanıyor olabilir. DirectX'i çevrimdışı yükleme paketiyle tekrar kurarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Bu hata, DirectX'in kurulum dosyalarını internetten indirememe sorunu yaşadığını gösteriyor. İnternet bağlantınızda bir sorun olabilir ya da sunucularda geçici bir kesinti yaşanmış olabilir. Ayrıca, oyunlarda aldığınız d3d9.dll hatası da DirectX ile ilgili eksik veya bozuk dosyalardan kaynaklanıyor olabilir. DirectX'i çevrimdışı yükleme paketiyle tekrar kurarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.
O paketi nerden indirebilirim.

Bing bar indirme dedim yanında kurdu bing bar ne bilmiyorum.
1729457921242.png

Bunları denedikten sonra çalışırsa sıkıntı yok. çalışmaz ise 2 seçenek var framework sıkıntılı yada bilgisayarla alakalı bir sorun (yazılımsal)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı