Custom ROM Riski var mıdır?

Şehmus Acar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, evde bir Samsung A12 var ve buna ROM atmak istiyorum, bu Custom ROM hakkında bilgi verir misiniz detaylı bir şekilde, bir riski var mı? PC gerekiyor mu evde eski bir PC var.

Riski elbette var, sonuçta resmi olmayan bir Android dağıtımı kuruyorsun telefona, yüklemek için bir yere kadar bilgisayar gerekli, cihaza TWRP recovery(mobil cihazlar için Custom BIOS gibi düşünebilirsin) yüklenmesi kısmında ama ROM kısmı telefona at recoveryden yükle şeklinde. Ha ben 3 sene Custom ROM cihaz kullandım başıma bir şey geldi mi dersin bankacılık veya diğer konularda, hayır.

Hocam eğer yeni cihaz alacak durumun yok ise riske girme. Bazı ROM atma işlemlerinin sonunda telefon SIM görmeme gibi işlevini kaybetmesine sebep olan sorunlar oluşturabiliyor yanlış ROM kurulur ise.

Hocam eğer yeni cihaz alacak durumun yok ise riske girme. Bazı ROM atma işlemlerinin sonunda telefon SIM görmeme gibi işlevini kaybetmesine sebep olan sorunlar oluşturabiliyor yanlış ROM kurulur ise.

Zaten SIM kart kullanmayacağım, telefonda arızalı zaten SIM kartı sadece Wi-Fi olunca kullanabiliyorsunuz bu yüzden SIM kullanmayacağım. Telefon yurt dışı bir sorun olur mu peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı