RJ11 portunu RJ45'e çevirip internet kullanılabilir mi?

ciguladalibazda

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Evimdeki her odada bulunan RJ11 girişini kablolu internet kullanmak için RJ45 Ethernet girişine çevirmek istiyorum. Yapmam gereken sadece prizi açıp, gelen kabloları RJ45 kablosunu çakmak mı? Elektrikçiye sordum, olmaz dedi ama neden olmayacağını soramadım. Tekrar arayacağım da sizlerin de fikirlerinizi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, prize gelen kablo muhtemelen telefon kablosu. Yani, bu şekilde olmaz. RJ 45 8 pinli Cat kablolar için.

Hocam, prize gelen kablo muhtemelen telefon kablosu. Yani, bu şekilde olmaz. RJ 45 8 pinli Cat kablolar için.
8 pinli ama 4 pin kullanıyor diye biliyorum. Eve geçince prizi açıp kaç kablo geldiğine bakacağım.

Kafamı karıştıran taksam bile interneti nasıl alacağım. Biraz mantıksız geliyor ama yapanlar varmış.

Hocam, DSL bağlantı için iki pin yeterli. Bazı evlerde odalara sıva altı Cat6 kablo çekip, duvara RJ45 uyumlu priz koyuyorlar. Bu prizlere gelen kabloları buvatta topluyorlar. Ev sahibi de buraya modem veya router koyup internet alabiliyor. Boşuna uğraşmaya gerek yok.

Hocam, DSL bağlantı için iki pin yeterli. Bazı evlerde odalara sıva altı Cat6 kablo çekip, duvara RJ45 uyumlu priz koyuyorlar. Bu prizlere gelen kabloları buvatta topluyorlar. Ev sahibi de buraya modem veya router koyup internet alabiliyor. Boşuna uğraşmaya gerek yok.
Hmm anladım. Olmuyor o zaman. :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı