RJ45 ile DSL kablo çekmek mümkün mü?

EnesCakar

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Ankastre ile modem arasına CAT6 ile DSL kablo çekmeyi düşünüyorum. Fakat modemimin DSL girişi RJ11 destekli, CAT6'da ise RJ45 var. Modemimde RJ45'i bağlayabileceğim tek yer lan portları.
- Lan portuna DSL kablosu bağlarsam sağlıklı çalışır mı?
- RJ11'lik DSL portuna RJ45'lik bir uç takabilmem için herhangi bir dönüştürücü var mı, kullanmak sağlıklı mı?

TürkNet ile eve 50 Mbps download - 4 Mbps Upload'lık bir hız almam mümkün görünüyor bunun için elimden geldiğince en iyi kablolamayı yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz, tavsiye edebileceğiniz başka bir yol var mıdır?

Kullandığım (birçok kez pişman olduğum) modem linki aşağıdadır.
TP-Link TD-W8960N

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden CAT6 kablo çekiyorsunuz. Altyapınız ADSL veya VDSL ise bu tarz aksiyonlara girmenize gerek yok. Maliyet açısından telefon kablosu çekmeniz sizin için daha uygun.

Diğer konularda birçok kişi 16 Mbps üzerinde utp kablo kullanılmasını tercih etmiş. Buna istinaden CAT6 aldım ve kullanmak istiyorum. Maliyeti sorun değil, yarın öbür gün altyapı güçlendirildiğinde tekrar uğraşmamış olurum.
CAT6 kablonun ucuna RJ11 jak çakılabilir. Pense ve jak elinizde var ise kendiniz de yapabilirsiniz.

RJ11 çakartırırsam eğer diğer kabloların açık ve boşta kalması gürültü olayına ters etki yaratmaz mı?

RJ11 çakartırırsam eğer diğer kabloların açık ve boşta kalması gürültü olayına ters etki yaratmaz mı?

Olabilir.
Boş kablolara toprak verirseniz olmaz.
Fakat herhangi bir DSL teknolojisi için bu kablo fazla gereksiz. 2 li telefon kablosu ile 65 megabit VDSL kullandım ben, ki gelen altyapı bu kadardı. Gelen kablo sadece 2 adet telefon kablosu zaten en başta.
İçinden sadece 2 tanesi kullanılacak olduğu halde CAT6 kablo çekmek isteyen sizsiniz bu arada hatırlatayım.

Bu arada çoğunluğun CAT6 tercih etmesi bu kablonun kullanılmasının doğru olduğu anlamına gelmez.
Ev içi data hattı için bile CAT5e yeterli iken, DSL kablosu için CAT6 çekenleri ben hala anlamıyorum. Bildiklerinden değil de "daha kalın daha iyi olur" mantığı ile çekiyor hepsi.
Ayrıca UTP kablo iyi diye bir şey yok UTP demek kablonun eksikliğini ifade eden bir kısaltmadır. Madem iyisi olsun diyorsunuz STP kablo alın, maliyet de sorun değilmiş nasılsa.

Son düzenleme:
Olabilir.
Boş kablolara toprak verirseniz olmaz.
Fakat herhangi bir DSL teknolojisi için bu kablo fazla gereksiz. 2'li telefon kablosu ile 65 megabit VDSL kullandım ben, ki gelen altyapı bu kadardı. Gelen kablo sadece 2 adet telefon kablosu zaten en başta.
İçinden sadece 2 tanesi kullanılacak olduğu halde CAT6 kablo çekmek isteyen sizsiniz bu arada hatırlatayım.

Bu arada çoğunluğun CAT6 tercih etmesi bu kablonun kullanılmasının doğru olduğu anlamına gelmez.
Ev içi data hattı için bile CAT5e yeterli iken, DSL kablosu için CAT6 çekenleri ben hala anlamıyorum. Bildiklerinden değil de "daha kalın daha iyi olur" mantığı ile çekiyor hepsi.
Ayrıca utp kablo iyi diye bir şey yok utp demek kablonun eksikliğini ifade eden bir kısaltmadır. Madem iyisi olsun diyorsunuz STP kablo alın, maliyet de sorun değilmiş nasılsa.

Doğru ya da yanlış bildiğim şeyleri söyleyerek "destek" istedim. Ama gelen yorumlarda sebepsiz yere yargılama yapılıyor. Yanlış biliyor olabilirim, doğru olduklarını iddaa etmedim. 30 mt CAT6 kabloyu 50 liraya aldım evet bu maddi açıdan beni zorlamadı. Yanlış bildiğim doğruları yargılamadan, gereksiz kinayeler kullanmadan belirtmenizi isterdim. Bilmediğim için suçlu muyum? Forumlarda okuduğum kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştığım için suçlu muyum? Doğrusunu öğrenmeye çalıştığım için suçlu muyum? Neyse, verilen tüm cevaplar için teşekkür ederim.

Doğru ya da yanlış bildiğim şeyleri söyleyerek "destek" istedim. Ama gelen yorumlarda sebepsiz yere yargılama yapılıyor. Yanlış biliyor olabilirim, doğru olduklarını iddaa etmedim. 30 mt CAT6 kabloyu 50 liraya aldım evet bu maddi açıdan beni zorlamadı. Yanlış bildiğim doğruları yargılamadan, gereksiz kinayeler kullanmadan belirtmenizi isterdim. Bilmediğim için suçlu muyum? Forumlarda okuduğum kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştığım için suçlu muyum? Doğrusunu öğrenmeye çalıştığım için suçlu muyum? Neyse, verilen tüm cevaplar için teşekkür ederim.

Bu kadar vakit ayırıp destek verdiğimi düşünüyorum. Ama destek yerine köstek aldığını düşünüyorsun sanıyorum.

Neyse vaktimi boşa harcamış sayılmam, mutlaka birileri yazdıklarımı görecek diye unuyorum.

10 liralık kablo yerine 50 liralık kablo öneren insanlar el üstünde tutulurken, benim gibi insanların cebini de düşünüp cevap verenleri kimse sevmiyor zaten, ben duruma pek yabancı değilim.
Size kolay gelsin.

Gördüğüm kadarıyla, genel olarak iki kablo kullanılmış. Renk olarak ise mavi,beyaz kullanılmış. İstediğiniz rengi seçmekte özgürsünüz. Kalan kablolar ise etrafına sarılmış, bir sorun yaratmadığı aşikar.

bende dsl kablosu yerine cat5 kablosu kullandım, cat5 kablosunda 8 tane bakır kablo var bunlardan 2 tanesini seçtim ucuna rj11 jack çaktım sonra modemin dsl portuna bağladım. cat5 kablosuna rj45 çakıp lan portuna takarsan internet çalışmaz, dsl portuna takman lazım ayrıca telefon kablosu kullanmak yerine cat5 kablosu kullanmanın şöyle bir avantajı var ilerde kablonun ortasında bir yerde kopukluk olursa atıyorum 8 tane kablodan mavi ile mavi beyaz'ı kullanıyorsun ama ortada bir yerde koptu farklı 2 renge geçiş yapabilirsin onun dışında bir fark olucağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı