@myhtai
1) Gecikme süresi daha azdır fakat hissedilemez olduğunu düşünüyorum. Öyle çift basma, bozulma gibi olaylar yaşama ihtimaliniz daha düşük. PCB (Anakart) üzerinde sensörler bulunuyor ve her switche bastığınızda bu sensör tetikleniyor. Sadece Optik Switchler takabilirsiniz, her istediğiniz switchleri takamazsınız. (Akko veya Jwick ve adını saymadığım bir çok switch takılamaz.)
2) Hotswap özelliği Switchlerin tak çıkar yapı da olmasıdır. Kesinlikle önerdiğim bir özellik. Switch takıldı mı, bozuldu mu? Değiştirin gitsin. Hotswap olmazsa Lehim ile uğraşmak zorunda kalırsınız.
Eki Görüntüle 1451905
3) RK61 V2 alırsanız en güzeli olabilir. Hem Bluetooth hem 2.4 Ghz hemde kablolu moduyla çok güzel. Hem normal Switch kullanıyor, hissiyat olarak en iyisidir diyebiliriz. GK61 önermem. MK61 ile SK64 arası seçim yapmanızı tavsiye ederim. İkisinde de Yellow önerebilirim, Red önermem.
4) TK68 güzel. Görünüşünü de beğendiyseniz alabilirsiniz. Keycapsleri daha güzel duruyor bence. RK61 gibi 2.4Ghz, Bluetooth ve Kablolu modu bulunmakta. Bu ürün Gateron Switch kullanıyor, RK61 ise TTC tarafından üretilen RK Switchleri kullanıyor. (MK-GK-SK ise Gateron Optical Switch kullanıyor.)
5) Eğer isterseniz sonrada ben farklı renkte Switchler takayım, sesi güzelleşsin derseniz TK68 veya RK61 öneririm. Düz yani Optik Olmayan Switch kullandıkları için neredeyse her Switchi takabilirsiniz. Fakat Optik Switch kullanan (MK-GK-SK) klavyelere sadece Optik Switchler takılabilir ve çeşit açısından azdır.
6) Sarı, ses ve hissiyat bakımından daha çok beğeniliyor. Ben olsam Sarı alırdım.