Çözüldü RKS SRK 125S rodajında tek seferlik 11 bin devir görmesi sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

V3nom092

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, bugün motoru bayiden çıkarttım (RKS SRK 125S) ve 5-6 bin devirde 2-3 km kullandıktan sonra trafiğe kapalı alana park ettim. Daha sonrasında A2 ehliyeti olan babam motoru denemek istedi, ben de ehliyetine güvenerek verdim. Güzel de sürdü. Daha sonrasında motoru durdurduktan sonra ayaklığı açmayı unuttu ve inerken haliyle motor yavaş yavaş yere düşmek üzereyken babam kaldırmaya çalıştı. Fakat bunu yaparken (eli debriyajda) gaz koluna çok yüklendi ve motor yaklaşık 3 saniyeliğine 11 bin civarı deviri gördü. Babamda bir problem yok, fakat acaba motorda bir problem olur mu? Bayideki çalışan normalde yapmayın fakat tek seferlik bir problem yaratmaz dedi. Bilgisi olanlar cevaplayabilir mi? Tek sefer olmasının rodajda çok problem olmadığını biliyorum, fakat motor daha 5 km de iken (5 bin değil 5) olması motora daha büyük zarar verir mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Sağ olun hocam. Parçalar daha çok yeni olduğu için belki normale göre daha fazla sorun yaratır diye düşünmüştüm ama yaratmıyorsa güzel. Rahatladım.

Trafikte vs belirlenen deviri zaten geçtiğiniz zamanlar olabilir önemli olan ilk başta motoru tamamen zorlayarak kullanmamak böyle ufak tefek arada devir artmalarında problem çıkmaz.
Sağ olun hocam. Parçalar daha çok yeni olduğu için belki normale göre daha fazla sorun yaratır diye düşünmüştüm ama yaratmıyorsa güzel. Rahatladım.

Trafikte vs belirlenen deviri zaten geçtiğiniz zamanlar olabilir önemli olan ilk başta motoru tamamen zorlayarak kullanmamak böyle ufak tefek arada devir artmalarında problem çıkmaz.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…