RM750 mi HYDRO G850 mi?

Luminaobscura

Hectopat
Selam herkese.

Bu iki model arasında kaldım. RM750 fiyatına FSP'den 850 watt almak mümkün. Acaba Corsair'in üstün olduğu bir konu var mı? Birde RM750'nin sayfasında voltaj koruma gibi özellikleri göremedim. FSP'de ise 6 Koruma Devresi; Aşırı Akım(OCP), Güç(OPP), Gerilim(OVP), Kısa Devre(SCP), Yüksek Sıcaklık(OTP), Düşük Gerilim(UVP) yazıyor. Bunları Corsair'de ben göremiyorum. Bu durumda FSP çok daha iyi bir seçim gibi geliyor.

RM750'de iki adet 8 pin varken FSP'de bir adet var. Özellikle şu videoda bu pin mevzusuna değinildiği için FPS gibi bir firma niye böyle yapmış anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU, X570 anakart ile kullanılacak. Bu iki model dışında bir öneriniz olursa onuda değerlendirebilirim.

2 tane 8 pin olmayan PSU alınmaz, kaldı ki siz de X570 chipsetli anakart alacaksınız, yüksek bir şey alacağınızı düşünüyorum, onda da en az 8+4 pin CPU ek güç girişi vardır zaten. Ben bu şeye çok kafa taktığım için herkese MWE serisi PSU öneriyorum çünkü 2 adet 8 pin CPU ek güç girişi var :D.

8 pin girişi tek başına 384W çekebiliyor. İlla CPU güç girişlerini doldurmana gerek yok. Her iki güç kaynağıda kaliteli. Corsair ve FSP şuan halihazırda farklı modellerini kullanıyorum. Gerçekten çok sessizler.

Pinler boş kalınca anakart daha çok ısınıyor diye biliyorum.
Öyle bir şey yok. Ayrıca tek 8 pin ile 3900X'e kadar sorunsuzca beslenebiliyor. 3950X gibi 16 core işlemciler; çok iyi soğutulup yüksek frekanslarda all core overclock yapıldığında 300W+ güç çekebildiği için 8+4 veya 8+8 tipi dediğimiz ek güç girişlerini anakartlarda bulundurmaktalar.

Yani çok iyi VRM'lere sahip bir B450 anakartta tek 8 pin CPU güç beslemesi olduğunu düşünelim. Yine çok iyi VRM'lere sahip bir X570 anakartta da 8+8 pin CPU güç beslemesi olduğunu düşünelim. Bu iki anakarta 3700X gibi bir işlemci takıp; üzerine OC yapalım dediğimizde: sonuç neredeyse aynı çıkar. Bir üçüncü senaryo olarak da 8+8 pin CPU güç girişi bulunduran aynı anakarta tek 8 pin CPU güç beslemesi yapalım ve sonuç ilk ikisindeki gibi neredeyse 'aynı' çıkar.

Belirli bir seviyeye kadar güç tüketimi olan işlemciler için 8+(x) güç beslemesi dediğimiz olayın pek bir esprisi olmayabiliyor. Yani kallavi bir X570 alıp 3600X takılacak ise kesinlikle 8+4 veya 8+8 pin CPU güç girişi bulunan bir PSU alınmak zorunda değil.

Ekleme: Şimdi gelip şu tarz bilgiler vermeye çalışanlar olabilir, önden belirteyim;

16+2 dizilimli birkaç high end model dışında neredeyse hiçbir model anakartta; 8+8 pinin gücü işlemciye farklı ve parçalı şekilde iletilmiyor. Çok çok spesifik bir durum (şu an için) bu olay. Bu yüzden üstünkörü bilgi vermediğimi belirtmek istedim. B450 Tomahawk MAX üzerinde 3950X'i bile stok rahat, OC ile belirli yerlere kadar çalıştırabiliyorlar, belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı