Roaccutane kullanımı

Pixel_less

Kilopat
Makaleler
31
Yer
Manisa
Merhaba, 15 yaşındayım bu sene 16'ya gireceğim. Yaklaşık 2 senedir akne problemiyle uğraşmaktaydım. İlk başta benzoxin krem verildi bir süre kullandım ilk 4-5 ay çok iyi ilerliyordu fakat daha sonra tekrardan arttı. Bunun üzerine de doktorum bana Azitro ile Acnemix diye bir krem verdi. Bunlar da işe yaramayınca roaccutane diye bir ilaç yazacağını söyledi. Dün kan tahlili aldılar benden bugün açıklandı tekrardan gideceğim velim ile birlikte doktora. Ağır bir ilaç olduğunu duydum. Kullananlar varsa yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaşabilir mi? Doktorumla da konuşacağım bu konuları ayrı ayrı ama önceden bir fikir oluşturmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemlerde bu ilacın yazıldığını duyunca şaşırıyorum. İlaç cildi çok hassaslaştıran bir ilaç. Bu ilacı kullanırken güneş ışınlarına maruz kalmamanız gerek. 6 ay kullansanız temmuz ayında bitecek. Çoğu dönemi yaz ayına gelecek bir süreçte bu ilacı nasıl yazabiliyorlar?

Gittim aldım bugün. Bir tane 10mg kutu 1 tane de 20mg kutu yazdı. Sabah her ikisinden de birer tane toplam 30mg olacak şekilde içecekmişim. Yanına da hametan yazdı dudaklar için. Bir şey olursa giderim doktora. Teşekkürler.

Kullanacak kişiler varsa ay ay devamlı olarak durumu bildirme kararı aldım. Ayrıca dediklerimin benim yaşadıklarım olduğunu ve herhangi bir tıbbi görüş ve gerçeklik içermediğini unutmayın.

İlk ay pek bir şey olmadı. İlk haftadan sonra dudak kuruması ve soyulması başladı. Önceden önlemimi alıp Blistex MedPlus dudak onarıcı/nemlendirici almıştım. Bunun yanında cildim zaten zayıftı önceki kremlerden dolayı vs. o yüzden 2. haftadan itibaren soyulmalar ve yanmalar başladı. Nemlendirici ile çok rahat hallediliyor. Bunun dışında ilaçtan dolayı mı emin değilim sırt ağrıları oldu biraz ama şu anda bir sorun yok. Hametan kremi haftada bir kere artık Blistex'in etki etmemeye başladığı zaman yatmadan önce sürüyorum dudaklara tazeliyor. Ama kıvamı hoşuma gitmediği için kullanmıyorum günlük vakitte.

Bugün tahliller alındı öncekine çok yakın çıktı ilacı aksatmadan devam ettiriyorum.

20 Mart 2025 : Bu ay kan tahlili alınmadı bir dahaki ay alınacağı söylendi ve reçete yazılıp yine eve yollandım. Dudak kurumaları devam ediyor. Çeşitli dudak nemlendiricileri ile atlatıyorum durumu. Hametan kullanmayı bıraktım.

20 Mart'tan 1-2 hafta sonra : Ellerim biraz hassaslaştı. Nemlendirici ile geçmekteler. Sivilceler azalıp artıyor hala. Bu ay bir şey olacağından ümitliyim.

Nisan Ayı : Ellerim ve kollarım hassaslaştı. Dudak kremleri blistex falan etkisi biraz azaldı ama hala dayanılmaz bir şey yok. Yüzüm soyuluyor, ellerim de soyuluyor. Özellikle dudak çevresi soyulması fazla. Nemlendiriciyi arttırdım ve nemlendiricinin etki etmediği yerde hametan krem sürüyorum o toparlıyor bir gecede. Bunların yanında kişisel bakım ürünlerimi nemlendiricili hale geçirdim (duş sabunu, duş jeli, el için sıvı sabun vb.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı