Roblox oyunum hacklendi

İşletim sistemi
Windows 10

sevkoo

Picopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
75
Çözümler
1
Roblox'ta bir oyun yaptım. Hem denemek hem de arkadaşlarımla konuşmak için başka bir oyun yapma programı kullanamıyorum. Bilgisayar ve kodlama bilmediğimden işte ben bir oyun yaptım. Oyunu yayınladım, bir iki gün sonra bakayım dedim, oyun hacklenmiş. Korkunç şeyler çıkıyor. Sizce ne yapayım?
 
Arkadaşlar, konu sahibinin hesabı hacklenmedi. Kullandığı assetlerde bir "virüs" yüklüymüş o kadar. Panik yapmanıza gerek yok.
1618088642711.png
 
Bunlar hakiki velet ordusu, bizim sunucuya da geldi bunun gibileri, sese çağırdım başladım yasal haklarımı anlatmaya, sonra küfürler eşliğinde hepsini def ettim. 2 gün sonra başka hesaptan fake Brawl Stars linki ile IP logger yolladım. Dedim bu senin IP, bana bulaşmayın dedim :D yazık çocuğa, modem resetlemeyi bilmiyordu yavrucak 🤣
Bir yasal hakkın yok ki. Onun yaptığı assetleri kullanarak bir şey yapmışsın. O assetin özelliğindede bu tür şeyler var.
 
Hiçbir şey güvenli değil. Adımlar;

1-) şifreyi değiştirmeyi deneyin ve Roblox ekibi ile iletişim kurun. E postanızda paketlendi ise 2. adımı uygulayın.

2-) telefon numaranıza kod göndererek giriş yapmayı deneyin. Telefonunuza biri trojan ile uzaktan erişip sizi izliyor ise 3. adıma geçin.

3-) telefonunuza bir antivirüs kurun. Fakat %40 oranında faydalı olabilir. İşe yaramaz ise 4. adıma geçin.

4-) BlueStacks üzerinden şifre değiştirme vs deneyin ve telefonunuza hard reset atın. Olmazsa 5. adıma geçin.

5-) diyelim ki sizin internetinize bir grup saldırıyor ve işlem gerçekleştiremiyorsunuz. Bu durumda yapabileceğiniz 3 şey var:

1-) internet sağlayıcısını arayıp sorunu bildirin.

2-) eğer iletişim vs kurmanız gerekmez ise telefonunuzu kapalı tutun.

3-) modemi kapatıp 10 saniye bekleyip geri açın.

Olmaz ise 6. adıma geçin.

6-) diyelimki telefonuna bir SMS veya e posta geldi örneğin,

Degerli ay** gu**** Yapı Kredi hesabinizdan 1000 cekildi. İptal etmek için alttaki linke tiklayin.

gool.go/rastgele%site

Bu durumda ilk önce linki kontrol edin. Eğer gelen yer ile domain adı vs tutmuyor ise kesinlikle tıklamayın. Eğer tıklarsanız muhtemelen IP adresiniz ellerinde olacaktır. IP adresi ile belki Dos/DDos saldırısı belki de hosting, site vsniz var ise büyük ihtimalle Kali Linux da bulunan nmap, fierce, zaproxy, wapiti, whois, dirb vs araçlar yardımı ile tarama yapılacaktır. Eğer SQL, SSL vs açıklar bulurlar ise databasenize erişerek şifrelerinizi alacaktır.(sqlmap adlı araç örnektir.) Fakat md5/hash ile şifrelendiği için kırmaya uğraşacaklar ve extra zaman kazanacaksınız.
Veya metasploit ile bir botnet ağı bile kurulabilir. Hiçbir şey belli olmaz.
IP adresi, DNS, Mac adreslerini etc dizininde bulunan network içindeki interfaces ile IP adresi, direk etc de bulunan resolv. Conf ile DNS değiştirebilirler. Mac adresi ise sanal makinede bulunan ayarlardan yapılabilir. Uzun lafın kısası her şey her an olabilir. Veya bruteforce ilçede kırılabilir. Cupp, crunch, cewl adlı araçlar ile wordlist oluşturulabilir. Komşunuz bile yapabilir. Belli olmaz. Mesela sizin internetinizi airmon-ng, aircrack-ng, fernwificracker, vs araçlar ile kırıp wireshark adlı yazılım ile izleyerek bazı bilgilerinizi yakaladığı paketler ile elde edebilir. Fakat ne olursa olsun bazen felsefemiz şu olsun;

Fişi çektinmi bilgi milgi kalmaz.

Webtekno/Çağdaş

Bunlar çeşitli senaryolar korkma :) bazen ufak phishing sitesi yollarlar olur biter gider. Saygılarımla...
Bir keylogger + darkcomet tadından yenmez, üff.

Yasal hükmü bulunmakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı