Roblox Türkiye'deki erişim yasağını kaldırmak için harekete geçti

Hype trenine binen insanlar var burada da görebiliyorum. Sırf ülke bir şeyleri yasakladı diye özgürlük arayanlarla söylüyorum. Özgürlük bir uygulamayı kullanıp kullanamamak değildir veya bazı kişilerin gelirinin kısıtlanması değildir. Yabancı insanların bu konu hakkında sizden daha duyarlı olması şaşırtmadı beni.
Bir uygulamanın yasaklanmasının ve yeniden açılmasının istenmesinin "hype treni" ile bir alakası yok.

Burada insanların demek istediği bu yasaklanma bir çözüm değil, ha bu kapatıldı sonra ne olacak? Minecraft'ta gidecek bunlar, sonra o kapanacak, şu kapanacak, bu kapanacak, insanlar burada özgürlük falan istemiyor, böyle pe** eylemleri yapanların cezalandırılmasını istiyor, ki böyle saçma salak olaylar ve yorumlar olmasın diye.

Tamam reis senin özgürlük anlayisin her şeyin yasaklanması ise sat tüm elektronik aletlerini sadece gazete kitap vb okuyarak geçir zamanını (bu arada Roblox oynamıyorum ama geçim kaynağı Roblox olan bir arkadaşım var)

Oynayın veya oynamayın bende oynamıyorum ama 2 3 kendini bilmezin halkı kısıtlamasına destek çıkmanız çok üzücü. İnstagramla, Robloxla başlarlar sonra bir bakmışsın ki ''Ne olur açılmasın şu pe.. uygulaması.'' yazacağın bir mecra bile kalmamış.

Şunlara cesaret vermeyin. Çok sevgili pe.. savurucusu devletimize bu sapkınların sadece robloxta olmadığını oyunun amacının bu olmadığını burayı kapatırsanız başka yerde sapkınlıklarına devam edeceklerini ve bunun önüne oyun kapatarak değil de mahkeme yoluyla bu sapkınlara komik cezalar vermeyerek geçebileceklerini hatırlatmak isterim. Veya çocuk tecavüzü davasında ''küçüğün rızası varmış'' diyen eski adalet bakanı Bekir Bozdağ gibi adamlara ceza vermekte bunları önlemenin bir yolu. Ama roblox kapatmak daha basit bir çözüm tabi. Oyun kapatmayı bırakıp mahkemelere de bi el atmanın vakit geldi bence ya.
Tabii ki de ülke bu süreçte iyi bir rol aldı demiyorum. Roblox'unda pe** konusunda duyarsız kalması ve (belkide) aynı gemide yürümeleri. Dün, Jahrein ve CharmQuell çok güzel özetlemişti bu konuları aslında.

Hocam, sizin için özgürlük nedir?
Özgürlük yoktur. Fakat olursa nasıl mı olur diye soruyorsanız, Özgürlük Tanrı olmaktır. More explain, (Hiç bir baskı, düşünce, durum veya sebepler altında kalmadan bir seçim yapabilmek)

Hype trenine binen insanlar var burada da görebiliyorum. Sırf ülke bir şeyleri yasakladı diye özgürlük arayanlarla söylüyorum. Özgürlük bir uygulamayı kullanıp kullanamamak değildir veya bazı kişilerin gelirinin kısıtlanması değildir. Yabancı insanların bu konu hakkında sizden daha duyarlı olması şaşırtmadı beni.

Sana yasak telefon, elektrik, internet. Mektupla hakkını ararsın artık.

Zaten internetin fişinin çekilmesi gerekiyor bu konuda ilk adımları ben bile atabilirim. İnsanların sosyal medya çöplüğünden çıkıp gerçek hayattaki çöplüklerine dönmesi gerekiyor.

Diğer insanların kararları seni ilgilendirmez dostum sen istediğin gibi internet kullanmayabilirsiniz sana karışan yok bu konuda, fakat bu şekilde başkalarına karışıp özgürlüklerini etkiliyorsun.

Zaten internetin fişinin çekilmesi gerekiyor bu konuda ilk adımları ben bile atabilirim. İnsanların sosyal medya çöplüğünden çıkıp gerçek hayattaki çöplüklerine dönmesi gerekiyor.
İnternet sadece sosyal medyadan oluşmuyor bunu 20 yaşına kadar fark edemedin sanırım. Günümüzde nerdeyse her alanda internet kullanılıyor. Ama diyorsan yok genede fişi çekilsin öncülerinden olabilirsin hadi. İnternet içeren hiçbir şeyi kullanma.

En yakın zamanda açılması ümidiyle. Para kazanan, en azından oradan karnını doyuran birçok arkadaşın gönderilerini gördüm. Tabii çalışmalar sonucunda oraya giren insanlar nasıl düzeltilir bilmem. O konuda çok daha dikkatli davranılmalı. Çünkü istediğin sürece anonimsin ve bu konu riskli.

Bu platformda oyun yapanlardan biride bendim birden kapatılması üzücü oldu. Kapatılacak diye haber verselerdi bari (verildiysede bilmiyorum) ona göre yedekleme falan yapardım en azından.

Diğer insanların kararları seni ilgilendirmez dostum sen istediğin gibi internet kullanmayabilirsiniz sana karışan yok bu konuda, fakat bu şekilde başkalarına karışıp özgürlüklerini etkiliyorsun.
Özgür irade yokki. Herkes herkesin iradesini bir şekilde etkiliyor zaten ve bunun nasıl olacağıda bize kalmış değil maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı