Roblox Web'e ve Discord App'e girilmiyor

Im Still Cool

Femtopat
Daha fazla  
Roblox'ta aktif olarak oyun geliştiricisiyim ve düzenli olarak siteye erişmem gerekiyor. Eskiden telefonumla USB Tethering ile bilgisayara internet paylaşıyordum, bilgisayarda da Google DNS ayarlıydı (8.8.8.8 ve 8.8.4.4). Bu şekilde Türkiye'de engelli olan Discord ve Roblox sorunsuz açılıyordu. Daha sonra USB Tethering yavaş diye Ethernet'e geçtim ama hiçbir ayarı değiştirmedim. Şu an sadece Opera GX tarayıcısında Roblox'un web siteleri açılmıyor. Chrome ve Edge'de sorunsuz açılıyor. Roblox uygulaması da çalışıyor ama Discord'un masaüstü uygulaması gri ekranda takılı kalıyor. DNS, antivirüs ve modem tarafında bir şeyler denedim ama sorun hâlâ devam ediyor. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
Konuyu burada bir toparlayım.
Roblox web Opera GX'te açılmıyor Google Chrome ve Edge'de açılıyor (Discord web tüm tarayıcılarda açılıyor)
Discord App çalışmıyor Roblox App çalışıyor.
Denediğim komutlar.

Bash:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset.
netsh int ip reset

Ve bu komutlar dışında.
Discord'u silip yüklemeyi ve farklı DNS kullanmayı denedim.
Burada Opera'da aldığım hata ve sertifika.

resim_2025-06-25_221759583.png

Sertifika neden böyle bilmiyorum.

resim_2025-06-25_222222420.png

Windows 11 kullanıyorum
(Biraz karmaşık bir durum)

3. bir yazılım kullanamaz mısınız? Bende sizinle aynı durumdayım ve GoodbyeDPI kullanıyorum sorunsuz bir şekilde.

3. bir yazılım kullanamaz mısınız? Bende sizinle aynı durumdayım ve GoodbyeDPI kullanıyorum sorunsuz bir şekilde.
GoodbyeDPI kullanmayı denedim, heryerde çözüm aradım bazen videolar izledim ama bir türlü çalıştıramadım.
Cloudflare WARP'ı da denedim ama ping baya arttı.
VPN kullandığımda ise ping 300 ms’lere çıkıyor, internet hızım ise 800 Mbps’den 10 Mbps’lere düşüyor.

VPN yöntemi dener misiniz, çünkü başka seçenek kalmamış gibi görünüyor. Proton veya Kaspersky gibi güvenli ve gizli VPN kullanırsanız Türkiye'ye bağlı bile istediğiniz sitelere girebilirsiniz.
VPN yöntemini zaten denedim, yaklaşık 800 Mbps olan internet hızım 10 Mbps’ye kadar düşüyor. Bu hızlar benim işimi maalesef görmüyor.

İnternet hızınız kaç hocam? Yani kaç Mbps?
Buradan bakabilirsiniz hocam. Türknet kullanıyorum.
resim_2025-06-25_234655151.png

Son düzenleme:
VPN yöntemini zaten denedim, yaklaşık 800 Mbps olan internet hızım 10 Mbps'ye kadar düşüyor. Bu hızlar benim işimi maalesef görmüyor.

Buradan bakabilirsiniz hocam. TurkNet kullanıyorum.
Eki Görüntüle 2520633

Sizin internetiniz bayağı iyi hocam, Proton VPN geçin ücretsiz sunucu kullanın. Eğer hala ping varsa, ben kampanya ile aylık 10 TL'ye Plus sürümünü almıştım sizde de olur belki, Plus sürümündeki sunucularda neredeyse kendi internetinize eşit bir değer alıyorsunuz. Fakat ücretsiz sunucularda işinizi görür. Kolaylıklar dilerim.

Sizin internetiniz bayağı iyi hocam, Proton VPN geçin ücretsiz sunucu kullanın. Eğer hala ping varsa, ben kampanya ile aylık 10 TL'ye Plus sürümünü almıştım sizde de olur belki, Plus sürümündeki sunucularda neredeyse kendi internetinize eşit bir değer alıyorsunuz. Fakat ücretsiz sunucularda işinizi görür. Kolaylıklar dilerim.

Mbps düşme durumunuz kullandığınız VPN kalitesine bağlıdır hocam. Cloudflare WARP son zamanlarda bende de çok yavaştı Mbps değerini 5'e falan çekiyordu. Bunu da deneyin olmazsa gene buradayım.

Mbps düşme durumunuz kullandığınız VPN kalitesine bağlıdır hocam. Cloudflare WARP son zamanlarda bende de çok yavaştı Mbps değerini 5'e falan çekiyordu. Bunu da deneyin olmazsa gene buradayım.
Proton VPN ilede denedim ancak bu hızlar hiç beklediğim gibi gelmedi :(
Bir sanal makine açıp orada deneyeceğim şu dns i belki benim bilgisayarıla alakası vardır (virüs, bozulmalar v.s).
resim_2025-06-26_190953255.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı