Ben şahsen Roblox'un görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. Adopt Me gibi roleplay temelli oyunlarla zaten küçük çocukların bir şey öğrenebileceğini sanmıyorum. Öğretici oyunlarında amacını gayet iyi getiriyor yerine. Aynı şekilde Instagram ve Wattpad'de görevlerini yerine getiren uygulamalar. Instagram bir sosyal medya ağı, hızlı haber için gayet iyi bir araç, iletişim için gayet iyi bir araç. Wattped'ise güzel bir kitap yazma ve okuma uygulaması. Genç yazarlara öncülük edebilecek bir platform. Fakat bu 3 konuşulan erişim engelli uygulamanın tek bir ortak noktası var. O da teftiş edilmemeleri. Uygulamayı direkt olarak yasaklamak yerine uygulama sahipleri ile anlaşmalar yaparak Türk yöneticiler, kontrol edecek sınıfa eleman alınmasını sağlayabilirdi. Fakat anlaşma yapmak yerine "engelleyelim de baştan olsun bitsin" kafası ile bir iş yapmayı tercih ettiler. Kimisi de bu "engelleyelim de baştan olsun bitsin" fikirlerine "OLEY BEE" diye sevinenler var. Bu kişiler bu kararları verenlerden daha tehlikeli benim görüşümde.