Robocop: Rogue City alınır mı?

Hocam şu an ben de oynuyorum bir yandan. Şöyle söyleyeyim. Oyunun hikayesi, karakterler, diyaloglar, grafikler vb. gayet güzel. Ama aksiyon bir o kadar kötü. NPC ye ateş edince tepki vermiyor ve yapay zekası çok kötü. Bunlara rağmen gayet eğlenceli bir oyun bence.

80'lerin ve 90'ların aksiyon filmlerinin neredeyse tamamını izlemiş biri olarak Robocop'u ayrıca seviyorum. O "şeytani şirketler" distopyasını sonuna kadar hissettiriyor. Ayrıca dönemin aksiyon filmlerinin geneline bakarsanız kan, patlama vs efektlerinin oldukça abartılı olduğunu görürsünüz. Bu da o dönemin ekolünün bir parçasıdır. Oyuna gelecek olursak:
  • Filmin hissettirdiği karanlık Detroit atmosferi var mı, var.
  • Şeytani şirketlerin masumları kullandığı bir olay örgüsü var mı, var. Hikaye biraz fazla gereksiz karmaşık ama olsun.
  • Abartılı efektler var mı, var. Milletin kolunu bacağını uçurmak, kafasını patlatmak oldukça eğlenceli. Silahlar gürültülü ve güçlü hissettiriyor. Koydum mu oturtuyor yani. Silah çeşitliliği de makul. Ben burada @Vqler1a hocama pek katılmadım. Yahu nasıl? :) Yapay zeka da oyun ilerledikçe iyileşiyor. Ayrıntı versem spoiler olur.
  • Oyun tamamen açık dünya mı, hayır. Koridorlardan oluşan bir çizgisel aksiyon oyunu. Metro Exodus gibi. İlerlediğin bölümlerin içinde keşif yapabilirsin ama serbest değilsin. Oyun keşif yapmayı ödüllendiriyor.
  • Yan görevlerde seçimler yapabiliyorsun, vicdani kararlar verebiliyorsun. RPG kısmı basit ama güzel.
  • Görev tasarımları ve mekanlar çeşitli. Filmlerden gördüğün birçok yeri oyunda da ziyaret ediyorsun. Filmi bu yüzden izlemen gerek. Grafikler zaten fotoğraf kalitesinde, güzel hissettiriyor. Her yer birebir oyuna aktarılmış.
  • Robocop'u seslendiren kişi Peter Weller. Filmde Alex Murphy'i oynayan aktör. :)
  • New Game+ var, o noktada direkt güç fantezisine dönüşüyor oyun. Aşırı kuvvetleniyorsun. Ayrıca şunu belirtmek gerek ki bu bir Call of Duty değil. Karakterimiz kocaman bir cyborg ve ona göre hareket ediyor, koşuyor. Uçmalı, kaçmalı, kaymalı bir oyun arıyorsan alma. Robocop olması gerektiği gibi, sağlam ama hantal bir karakter. Filme her yönüyle sadık.
Kısaca ben filmleri izledim, filmleri beğendim, oyunu hemen satın aldım, oyunu da çok beğendim. Şimdi Unfinished Business genişleme paketi çıktı. Bütçe çıkarınca onu da alacağım. Son olarak Teyon'un bir önceki oyunu Terminator: Resistance idi. O da çok sevdiğim bir film uyarlaması oyun. Robocop'un oynanış temellerinin atıldığı yer Terminator oyunundaki Infiltrator DLC'sidir mesela. Robocop'u alan birisinin Terminator: Resistance de alıp oynaması zorunlu olmalı ki aradaki mekanik iyileştirmeleri birebir görebilsin. Ki o oyun da tek başına oldukça sağlam ve indirimdeki fiyatına değer bir oyundur.

Son düzenleme:
Filmi izlemeden oynanır mı sence?
Oynamadan önce izlenmesi gereken filmler hangisi hocam?
Toplamda 4 film var. İlk üçü orijinal üçlemeyi oluşturuyor zaten, bunlardan ilk ikisini izlemek yeterli. Oyun 2. ve 3. film arasındaki süreçte geçiyor. Dördüncü film ise bir Remake. İyi bir film değil ama izlenmeyecek gibi de değil. Filmler izlenmeden oynanmaz, oynanmamalı. Oyun her şeyiyle bir "fan service", filmleri atlamak tüm olayı net bitirir.

Son düzenleme:
Toplamda 4 film var. İlk üçü orijinal üçlemeyi oluşturuyor zaten, bunlardan ilk ikisini izlemek yeterli. Oyun 2. ve 3. film arasındaki süreçte geçiyor. Dördüncü film ise bir Remake. Kötü bir film değil ama izlenmeyecek gibi de değil. Filmler izlenmeden oynanmaz, oynanmamalı. Bu oyun her şeyiyle bir "fan service", filmleri atlamak tüm olayı net bitirir.
Teşekkürler hocam. Bazı filmlerin dublajı çok iyi olur. Sizce altyazı mı dublaj mı peki?

Teşekkürler hocam. Bazı filmlerin dublajı çok iyi olur. Sizce altyazı mı dublaj mı peki?
Altyazı. Robocop'un orijinal cyborg sesini ve tonlamalarını duymalı. Ayrıca oyunda da pek çok kez atıf yapılan ikonik film esprilerini dublajda anlamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı