Hocam filamenti takarken kabarcıklar veya baloncuklar oluşuyorsa, bu durum filamentin nem çektiğini ve bayatladığını gösterir. Bu da noozle ın tıkanmasına neden olabilir? Ben yıllardır microzeyi deniyorum ama hiç bayat bozuk çıktığını görmedim belki sizin şansınıza denk gelmiş olabilir. Ama yine de microzeyle kötü deneyim yaşamanız beni üzdü size yanlış seçim yaptırdıysamda kusura bakmayın.
Baskının yapışmaması durumunda filamentin kalitesi elbette etkili olabilir. Ancak, kaliteli filamentler genellikle 500-600 TL seviyesinden başlıyor, siz ise 350-400 TL aralığında bir filament kullanıyorsunuz. Bu yüzden, yapışma sorununu gidermek için Pritt gibi yapıştırıcılar kullanmanızı öneririm. Ayrıca baskıya başlamadan önce peçeteye kolonya sıkın ve tablayı bir güzel temizleyin bu baskının yapışmasına yardımcı olacaktır çünkü tablanın üzerinde elinizden kalan yağ, kir ve toz olabiliyor.
Genellikle sorun filamentten ziyade operatörden, yani kullanıcı hatalarından kaynaklanır. Baskı hızını düşürmeyi deneyip baskı alabilir misiniz bir de? Belki hızdan kaynaklı olabilir çünkü ben ELEGOO neptune 4 kullanıyorum ivmelenmesi p1s e göre çok düşük kalıyor belki ondan dolayı baskıda kalite kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Bu da benim neden bir sorun yaşamadığımın bir göstergesi olur. Yüksek hızlarda baskı alacaksanızda Hyper filamentler var onları deneyin.