Robot Kodlamak İçin Hangi Dili Önerirsiniz?

Keduket

Decipat
Makaleler
1
Soru yukarıdaki gibi. Btk akademiden alacağım dersleri. Ayrıca şuan PHP eğitimi alıyorum. 2 dil aynı anda bence sıkıntı çıkarmaz, sizce çıkarır mı? Robot kodlamak için gangi dili Önerirsiniz?

Diğer konuda yazdığımdan direkt kopyalıyorum.

"Hem matematik hem de programalama ve temel elektronik gibi uygulama alanında bilgi sahibi olmalısın.

Şimdi sana sorum şu. Elinde ekipman var mı? Eğer yoksa ROS yani robot operating system öğrenmelisin. Eğer varsa veya kaynak ayırma imkanın varda ucuz bir MCU ile bu işe başla. Arduino yeterli olur.

İşletim sistemi olarak Linux kullanmalısın. Bu sana daha büyük esneklik sağlar. C++ ve Python öğrenerek robotik için gereken programlama bilgisine sahip olman gerekli. İşin teorik kısmına gelirsek robotik ve sonradan onu akıllı hale getireceğin yapay zeka için matematik bilgisi gerek. Calculus, lineer cebir ve istatistik olasılık gibi temel üniversite matematiğini iyi bilmen gerekli. Aynı zamanda robot kinematiği gibi fizik konularını da iyi bilmelisin.

Bunların hepsini hallettin ve robotik anlamında iyi bir bilgin olduğu zaman yapay zeka, computer vision gibi konuları öğrenerek robotik projelerini state-of-the-art konuma taşıyabilirsin.

Şuan piyasada robotik adı altında çok basit ve mühendislikle alakası olmayan kurs var. Onlara itibar etme. Kurs için Coursera gibi seçkin sitelere bakmalısın."

Elimde Arduino Uno var. Galiba C++ a başlayacağım. Dediğiniz Coursera ya bakacağım. Teşekkürler.
@Arleigh Burke Sizce C# mı C++ mı? Sıfırdan başlayacağım için C# acaba ağır mı gelir?

C# ile gömülü sistem kodlayamazsınız. C/C++ tercih edin. Benim çok iyi optimizasyon lazım olan yerlerde Assembly kullandığım oluyor ama çok nadir.
Hocam C#, C ve C++'tan etkilendiği halde neden gömülü sistem kodlanmıyor? Mesela Vikipedi'de "C# programlama dili sunucu ve gömülü sistemler için tasarlanmıştır " diyor. Yüksek seviyeli bir dil olduğundan mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı