Robot Süpürge alınır mı?

theFaceless

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
1.225
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Budapeşte
Robot süpürge kullananlar birkaç sorum var:
Süpürge gerçekten iyi temizlik sağlıyor mu?
Kullanmanın zorlukları neler? Avantajı, dezavantajı nedir?
Örneğin 30 metre kare bir alanın temizliğini ne kadar sürede yapabiliyor?
Son olarak popülerlik odaklı mı bu kadar konuşuluyor yoksa gerçekten iş yapan, parasının hakkını veren ürünlerden mi?
 
1: Orta düzeyde güzel bir temizliği var.
2: Avantajlar: yorulma derdi yok. Dezavantajı: Halı gibi yüzeylere çıkarken baya bir zorlanıyor. Kendiniz halıya koymanız gerek.
3: 15-20 dk. arası yapıyor benimki. Her markada farklılık gösterir.
4: Almak çok da iyi bir tercih değil.
 
Farklı markalarda çok fazla çevremde satınalan oldu (iRobot i7+, Xiaomi), olumlu deneyimleri pek yok, olumsuzlarını sıralayım ;
1- Beyin gidiyor, servisler kullanıcı hatası diyor ve değişim bedeli olarak 1680 TL talep ediyor.
2- Route hafızası gidiyor her başladığında yeniden tanıma progresi gerçekleştiriyor.
3- Şarj dock'una oturtamıyor kendini, oturtamadığında manuel müdahale ediyorsun. Bunu da yapamıyorsa ne anladım o işten?
4- Şarjı azaldığında toplama gücü cok düşüyor, emiş olmaması nedeniyle sadece taneli parçacıklarda verim alabiliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro Kullanan arkadaşım var misafirliğe gittik. Bu ne LAN deyip tekme vurasım geldi kedi köpek gibi etrafta dolaşıyor. Hiçbir yerde zolandığını görmedim hatta o kadar sessiz ve zorlanmadan ilerliyor ki bazen uçuyor herhalde dedirtti. Ancak Ne kadar temizlediğini çalışırken pek anlayamıyorsunuz. Taaki içini açana kadar bir pislik çıktı içinden oha dersiniz :)
 
Robot süpürge kullananlar birkaç sorum var:
Süpürge gerçekten iyi temizlik sağlıyor mu?
Kullanmanın zorlukları neler? Avantajı, dezavantajı nedir?
Örneğin 30 metre kare bir alanın temizliğini ne kadar sürede yapabiliyor?
Son olarak popülerlik odaklı mı bu kadar konuşuluyor yoksa gerçekten iş yapan, parasının hakkını veren ürünlerden mi?
Girebildikleri yerlerin temizliğini güzel yapıyorlar. Halı gibi yüzeyleri normal süpürgeden daha iyi yaptıklarını düşünüyorum.
@Lasty arkadaşın aksine bizimki halılara çok rahat çıkıyor yüksek yerlere çıkıp takılıyor bazen.
Temizlediği süreye dikkat etmedim fakat bir yerden bir iki kere geçiyor.
Annem artık evi süpürmekte zorlandığı için aldırdı evi bir iki haftada bir de olsa kendimiz süpürüyoruz yine de eskiden iki üç günde bir süpürüyorduk.
Teknik olarak bir sorun yaşamadık fakat evde çok dolap vs. olduğu için haritalamada biraz sorun çıktı.
@hakanbey30'a da katılıyorum içini açtığınızda ufak çaplı bir şok geçiriyorsunuz.
 
Cevap basit aslında, 10 bin üzeri geliriniz varsa bakabilirsiniz yoksa almayın. Pahalısını almadıktan sonra hatalardan dolayı sadece sinir stres. Teorideki kadar güzel çalışacak olursa ki bunun için de iyisini almalısınız, muhteşem bir alettir elbette. Önemli olan marka değil model ve fiyattır. 900 TL'ye aldığınız akıllı robotun da aklından pek bir şey beklemeyin. 5000 TL'yi gözden çıkarmalısınız.
 
Son düzenleme:
Bizde de roidmi var gerçekten çok iyi temizliyor halıyı falan geç yerde duran tartı falan herşeyin üzerine çıkıyor ve gerçekten çok inatçı girebildiği her yere gidiyor. Tek eksisi temizlemeden önce yerde duran kitap, altına giremeyeceği kadar küçük masa falan varsa kaldırmak gerekiyor onun dışında hiç bir eksisini görmedim. Eğer kalitesiz bir şey almazsanız kart yakma halıya çıkamama falan hiç birini çevremde falan da duymadım.
 
Bende bu hafta satın aldım ve deneyimlerimi yazayım;

1)Bizde samsung normal süpürge vardı açıkcası ondan daha iyi temizliyor, özellikle halı tanıma özelliği var ve halıda güç arttırıp halıyı normal bir süpürgeden (üst düzey süpürgeler hariç) daha iyi temizliyor.

2)Kullanım zorluğu yok aslında sadece evi süpürünce toz hasnesini götürüp boşaltmak gerekiyor ki bu normal süpürgeler içinde geçerli sonuçta. Avantajları ise yorulmuyorsun, izlemesi gerçekten keyifli, dip bucak girebileceği heryere giriyor, koltukların altını süpürmek için yer defasında çekmek itmek gerekmiyor, o süpürürken TV izleyebilirsiniz o kadar sessiz çalışıyor, işi bitince yuvasına dönüyor sizin normal süpürge gibi her seferinde getir, prize bağla süpür bitince sök yerine götür derdi yok.

3)Planınıza bağlı olarak normal tek süpürüşte 30mt2 alanı 30-35dk gibi bir sürede temizler (çok fazla engel, masa ayakları, obje var ise süre uzayabilir) ben X2 temizlik yaptırıyorum yani önce dikey olarak komple temizliyor sonra tekrar yatay olarak temizliyor o zaman süre 60-65dk sürüyor.

4)İyi bir süpürge alırsanız bence popülerlik değil gerçekten iş görüyor. 4-5 bin lira eder mi? kısmına girmeyelim çünkü bu ülke para birimi değersizliği ile alakalı bir durum. Almanya'da aynı cihaz 495 Euro yani adamların kendi kazanç para birimi, maaşına göre 495 lira. Ben onların yerinde olsam 2 tane bile alırmışım :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı