Robot tasarımı için mekanik bilgisi

sdkozmnt

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir robot yapıcam elektronik bilgim var fakat robotun parçalarını yapmak için kullanılacak parçalar için mekanik tasarım vs... bilmem gerekiyor bunun için bildiğiniz kaynaklar mevcut mu? Şimdiden teşekkürler.

Hazır bir 3D model ile yapacaksan işin kolaylaşır.

Yok hocam işi komple kendim öğrenmek istiyorum. Modellemeler nasıl yapılıyor parça seçimi vs. Bunlar için kaynak önerisi istiyorum.
Siz bilirsiniz ama bu işler genelde bir ekip olarak yapılır. Bir kişi tasarım (3d modelleme vb.), bir kişi elektronik, bir kişi yazılım gibi ii bölümü yapılır. Bunların hepsini basit düzeyde yapabilirsiniz ama hepsinin uzmanı olamazsınız. O yüzden projenin türüne bağlı. Ciddi bir proje yapılacaksa ekip olarak çalışmak zorunludur diyebilirim. Basit bir şey yapacaksanız modelleme için YouTube'da Grafik 101 kanalı var. Yazılım için Prototürk kanalı var. Elektronik bilginiz olduğunuzu söylemişsiniz zaten.

Siz bilirsiniz ama bu işler genelde bir ekip olarak yapılır. Bir kişi tasarım (3D modelleme vb.), bir kişi elektronik, bir kişi yazılım gibi II bölümü yapılır. Bunların hepsini basit düzeyde yapabilirsiniz ama hepsinin uzmanı olamazsınız. O yüzden projenin türüne bağlı. Ciddi bir proje yapılacaksa ekip olarak çalışmak zorunludur diyebilirim. Basit bir şey yapacaksanız modelleme için YouTube'da Grafik 101 kanalı var. Yazılım için Prototürk kanalı var. Elektronik bilginiz olduğunuzu söylemişsiniz zaten.

Hocam TEKNOFEST'e katılmak istiyorum ekip arkadaşı bulamadım maalesef elektronik-yazılım bilgim mevcut ama mekanik tasarım ve mekanik düzenekleri bilmiyorum ekip arkadaşı bulamadığım için kendim yapmak mecburiyetinde kaldım.

hocam o zmn servo veya step motorların 3d tasarlamalarını bulun gerisi zorda olsa gelir.

Mekanik olarak adlandırdığınız kısmın ilmini öğrenmek zaman alacaktır. Süreci hızlandırmak için internette bulunan ücretsiz modellemeler mevcut onlarla devam etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı