Robotik kodlamaya nereden başlanmalı?

• Konuyu başlatan Ofoz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.437

Ofoz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, robotik kodlama öğrenmek istiyorum. Yani mesela tekerlekli bir maketi hareket ettirmek istiyorum. Lego'nun mindstorm ve ona hareket tanımlamaya yarayan yazılımı gibi. Bunun için nasıl başlamalıyım tam olarak kafamda oturtamadım. Arduino ile başlamak gerekiyor sanırsam fakat orada da bildiğim kadarıyla başlangıçta daha çok durağan projeler ile çalışılabildiği için kafam karıştı. Ya da oradan başlamak gerekiyorsa bir sonraki adım nedir? Teşekkürler.

Öncelikle bir başlangıç seti satın alabilirsin. Örnek Arduino projelerini yapa yapa kendini geliştirir, web üzerindeki kaynaklardan yararlanırsın.

Veya bunları almadan Tinkercad üzerinden de proje geliştirebilirsin. Devre elemanlarını sanal ortamda birleştirir ve kodu yazarak çalıştırsın.

Arduino ile başlamak gerekiyor sanırsam fakat orada da bildiğim kadarıyla başlangıçta daha çok durağan projeler ile çalışılabildiği için kafam karıştı.
Başlangıçta direkt hareketli robot gibi projeler ile başlamayın. Önce daha kolay projeler ile döngüler ve koşullu durumlar gibi temel kısmı öğrenmelisiniz.

Son düzenleme:
Öncelikle bir başlangıç seti satın alabilirsin. Örnek Arduino projelerini yapa yapa kendini geliştirir, web üzerindeki kaynaklardan yararlanırsın.

Veya bunları almadan Tinkercad üzerinden de proje geliştirebilirsin. Devre elemanlarını sanal ortamda birleştirir ve kodu yazarak çalıştırsın.
Başlangıçta direkt hareketli robot gibi projeler ile başlamayın. Önce daha kolay projeler ile döngüler ve koşullu durumlar gibi temel kısmı öğrenmelisiniz.
Zaten öyle planlıyorum Udemy'den ders alıp orayla beraber götürmeyi. Fakat sonrasında hareketli robot kısmına nasıl başlayacağımı bilmiyorum.

Zaten öyle planlıyorum Udemy'den ders alıp orayla beraber götürmeyi. Fakat sonrasında hareketli robot kısmına nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Hareketliden kastınız çizgi izleyen robot vb. ise hazır projeler ve kodlar var. Robotistan'ın çok iyi videoları var. Zamanla kendinizi geliştirdikçe projeye eklemeler yapar ve hatta Teknofest gibi organizasyonlara katılabilirsiniz.

Bunun haricinde drone da kodlayabilirsiniz.

Hareketliden kastınız çizgi izleyen robot vb. ise hazır projeler ve kodlar var.

Arkadaş yeni başlayacakmış. O yüzden öğrenme konusunda hazır kodlar ve projeler işine yaramaz.

Robotistan'ın çok iyi videoları var.

Robotistan'ın eğitim videolarına baktım ama bazı kısımları atlayarak anlatıyordu. Lezzetli robot tarifleri kanalındaki eğitim serisine de bakmıştım ve yeni başlayanlara göre daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak yabancı kaynaklara da bakabilir(eğer İngilizce bilgisi yeterliyse).

Eğer bu setler ve projeler hakkında detaylı bilgisi olan varsa Discord ismini yazabilir mi? Bazı sorularım var aklımda.

Arkadaş yeni başlayacakmış. O yüzden öğrenme konusunda hazır kodlar ve projeler işine yaramaz.

Yarar. Başlangıçta hazır projeler yapılarak kodlar irdelenir, parçaların çalışma prensibi analiz edilir.

Robotistan'ın eğitim videolarına baktım ama bazı kısımları atlayarak anlatıyordu. Lezzetli robot tarifleri kanalındaki eğitim serisine de bakmıştım ve yeni başlayanlara göre daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak yabancı kaynaklara da bakabilir(eğer İngilizce bilgisi yeterliyse).

Eski videolarında anlattıklarını dönüp tekrar tekrar anlatmıyorlar, örnek kitapları da kısa ve öz. Yabancı kaynaklar kullanılabilir. Başlangıçta Tinkercad üzerinden devreleri oluşturup deneyimleyebilir.
Eğer bu setler ve projeler hakkında detaylı bilgisi olan varsa Discord ismini yazabilir mi? Bazı sorularım var aklımda.

Tüm soruları burada sorabilirsin, bilgiyi saklamaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı