Rock gitar tavsiyesi

Yer
İzmir
Arkadaşlar, şu an valencia CG180 klasik gitar kullanıyorum ve sıkmaya başladı. Bu yüzden sürekli dinlediğim rock gruplarının şarkılarını çalmak için elektro gitar tavsiyesi arıyorum. Manyetiklerinin h-s-s olması benim için daha iyi olur ama h-s-h de olur.
2.el falan fark etmez hatta daha çok 2.el arıyorum. Bütçem Max 1100 TL. Tercih ettiğim markalar: Schecter, ıbanez, jackson.

Bütçenizde en iyi RG370DX falan alırsınız. Floyd rose istemezseniz de GRG170DX öneririm.

Sahibinden'den bakabilirsin. Link atmadım çünkü ikinci el gitarda aradığımız kriterler aynı olmayabilir.

Floyd Rose köprünün iki tarafa da (hem aşağı hem yukarı) hareket edebilmesidir. İki gitarın da resimlerinden köprülere bakarak farkı anlayabilirsin. Normal köprü sadece yukarı doğru hareket eder fakat Floyd Rose iki tarafa da gider.

Floyd Rose'un avantajı akort kaçırmamasıdır. Nut (sapın üstte bittiği kısım) kısmından telleri kilitleyecek bir kuruluma sahiptir. Dolayısıyla aylarca gitarı akırt etmene gerek kalmaz.

Dezavantajı ise tel değiştirmek ve akort etmek biraz daha zor. Farklı akort kurulumlarına izin vermez. Tel değiştirirken genelde entonasyon ayarı ister, dolayısıyla elektro gitara yeni başlıyorsan ve de etrafında gitardan anlayan birisi yoksa işin zor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı