Rocket League açınca i5 10400F CPU %100 oluyor, fan hızı artıyor ve PC donup kalıyor

dnzsvm

Decapat
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
250
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba yaklaşık 1.5 ay önce toplamış olduğum sistemimle her hafta ayrı sorunlarla uğraştım çoğunun çözümünü buldum ama şimdi bu sorun ortaya çıktı.
Şimdi örnek: Rocket League girmek istiyorum bastığım zaman bir donuyor 5 sn sonra aşağıda açılmış gösteriyor ama arkada Opera falan açıksa CPU bir anda %100 oluyor ve PC donuyor hiçbir şey yapamıyorum PC'yi yeniden başlatıyorum. Bu arada ilk zamanlar mavi ekran alıyordum Full format falan attım düzeldi. Sorun en son güncel ekran kartı driver indirdiğimden kaynaklıydı, galiba 2 önceki driver kurunca bir daha almadım. Bu hafta PC yeniden başlatınca ekran gelmiyordu parçaları tak çıkar yaptım düzelmişti ama şimdi CPU %100 olmaya başladı. Yeniden başlatınca yine ekran gelmemezlik oldu.
Sistemim:
Ekran kartı -MSI RX 5500 XT 4 GB Mech.
İşlemci -i5 10400F.
RAM -Corsair 8 GB.
Anakart -MSI H410M A PRO.
Kasa -Frisby 600W kasa.
SSD 240 GB SanDisk.
 
İşlemci sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var. Eğer işlemci soğutucusu düzgün takılmadıysa yada macunu düzgün uygulanmadıysa ısıdan kaynaklanıyor olabilir.
 
İşlemci sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var. Eğer işlemci soğutucusu düzgün takılmadıysa yada macunu düzgün uygulanmadıysa ısıdan kaynaklanıyor olabilir.
bir kaç araştırmayla biraz uğraştım ve çözüm oldu cpu yükselmiyor abartılı normal oldu ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada işlemci fanında macun vardı sürmedim o yüzden 1.5 aydır kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı