ROG Ally X vs Sistem yükseltmesi

Adonis31

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle evde oyun oynuyorum ama yatakta balkonda oyun oynamak çok keyifli. Yani tablette telefonda normalde oynamayacağım oyunlari bile sadece elde olduğu için oynuyorum. Daha once switch OLED vardi çok sevmiştim oyun fiyatları nedeniyle satmıştim. Ally X en iyi el bilgisayarı şu anlık dolap Sahibinden'de 35-40 bin arası ikinci el sıfır bulunabiliyor. Ote yandan sisteme şu parçaları alabilirim fakat masraf bitmiycek 1440 p monitor DDR5 anakart DDR5 işlemci yeni RAM masrafi oluyor sizce hangisi daha mantıklı? Elde oyun keyifli olduğu için ally X alınır mı? Cunku dediğim gibi normalde oynamayacağim oyunlara bile bakıyorum keyifli geliyor.

Screenshot_20250321_112151.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
ROG Ally X yerine Steam Deck OLED al. Geri kalanı sistem yükseltmesine harca. Steam Deck OLED evet ALLYX kadar güçlü değil ama AAA oyunları güçlü bir sistemin varken gidip de el konsolundan oynamak zaten saçmalık. Emülatör kurarsın ve GeForce NOW gibi sistemler ile stream ederek çok rahat verim alırsın Steam Deck üzerinden geri kalan para ile de sistemi yükseltirsin.

ROG Ally X yerine Steam Deck OLED al. Geri kalanı sistem yükseltmesine harca. Steam Deck OLED evet allyx kadar güçlü değil ama AAA oyunları güçlü bir sistemin varken gidip de el konsolundan oynamak zaten saçmalık. Emülatör kurarsın ve GeForce NOW gibi sistemler ile stream ederek çok rahat verim alırsın Steam Deck üzerinden geri kalan para ile de sistemi yükseltirsin.

Hocam peki yeni PS5 bundle çıktı Astro bot var içinde ve Bilkom garantili 24K PS5 Pro'dan çok daha mantıklı geldi onu alıp bitanede 2. el normal ally Extreme veya Steam Deck OLED almak mantıklı mi?

Bence gereksiz. PS5 oyunlarının çoğu zaten PC'de var artık. Eski nesil oyunları oynamak istiyorsanız 2. el kullanıcıdan çok daha ucuza PS5 alıp oyunları oynadıktan sonra 0 zarar ile satabilirsiniz. PS tarzı cihazlar kolay bozulan cihazlar olmadığı için o kadar korkacak bir durum da yok.

0 olarak bilkom'dan alacağınız cihaz 2. elde çok fazla değer kaybedecektir.

Ayrıca bunu HEM PC hemde PS5 sahibi biri olarak söylüyorum.

Bence gereksiz. PS5 oyunlarının çoğu zaten PC'de var artık. Eski nesil oyunları oynamak istiyorsanız 2. el kullanıcıdan çok daha ucuza PS5 alıp oyunları oynadıktan sonra 0 zarar ile satabilirsiniz. PS tarzı cihazlar kolay bozulan cihazlar olmadığı için o kadar korkacak bir durum da yok.

0 olarak Bilkom'dan alacağınız cihaz 2. elde çok fazla değer kaybedecektir.

Ayrıca bunu hem PC hem de PS5 sahibi biri olarak söylüyorum.

PC'ye 40-50 k harcamak saçma geldi hocam ayni oyunu oynayacağım sonuçta PS5 de iş yapıyor PC'de.

PC'ye 40-50 k harcamak saçma geldi hocam ayni oyunu oynayacağım sonuçta PS5 de iş yapıyor PC'de.

PC ve PS5 farklı şeyler özellikle hissiyat olarak ve bunu daha 2-3 ay önce peş peşe hem PC hem de PS5 üzerinde Resident Evil 2-3 oynayan biri olarak deneyimledim. Başka oyunlar da var hem PC hem PS5 üzerinden oynadığım ama genelde büyük yapımları PC'den oynuyorum. PS5 daha ucuz ama aynı şeyi yapıyormuş gibi hissettirebilir ama kesinlikle aynı şey değil. 50K harcayacağın bir PC'de 2K'da çoğu oyunu Ultra ayarlarda oynatacak bir sistem toplayabilirsin ki 2K Ultra ekran görüntüsü PS5'in görüntü kalitesi ve netliğinin fersah fersah ötesinde olur bunu sana temenni ederim. PS5'in gücü daha gücsüz olduğu için 60FPS'i çoğunlukla performans modunda daha düşük çözünürlükte upscale yaparak sağlıyor bu da özellikle 50 ekran TV gibi büyük ekranda oyun oynuyorsan grafik kalitesindeki bozulmayı fark ettirerek sana sunuyor. Evet iyi bir atmosfer +50 Ekran TV'de oyun oynamak çok zevkli ama PS5'in dezevantajları da fazla. Hem oyun fiyatları PC tarafına göre çok daha pahalı hem de daha ufak belki 27-32 ekran ile oynadığın 2K Ultra ayarlara göre çok daha düşük bir grafik kalitesi ile sunuyor oyunları ayrıca online oyun oynamak istediğind50K'ya toplayacağın PC'de 2K RT Ultra açtığın oyunun grafik kalitesi ile PS5'in grafik kalitesi karşılaştırılamaz bile.

Ayrıca online oyunlara da arada sarabilen ve oynayan biriysen zaten PS5 online özellikle de shooter oyunlarda batıyor. Kol ile FPS oyunları oynamak kadar işkence bir durum yok çoğu oyunda.

İkisinin de avantajları farklı ama her iki tarafada sahip biri olarak benim ilk seçimim PC olur.

PC ve PS5 farklı şeyler özellikle hissiyat olarak ve bunu daha 2-3 ay önce peş peşe hem PC hem de PS5 üzerinde Resident Evil 2-3 oynayan biri olarak deneyimledim. Başka oyunlar da var hem PC hem PS5 üzerinden oynadığım ama genelde büyük yapımları PC'den oynuyorum. PS5 daha ucuz ama aynı şeyi yapıyormuş gibi hissettirebilir ama kesinlikle aynı şey değil. 50k harcayacağın bir PC'de 2K'da çoğu oyunu Ultra ayarlarda oynatacak bir sistem toplayabilirsin ki 2K Ultra ekran görüntüsü PS5'in görüntü kalitesi ve netliğinin fersah fersah ötesinde olur bunu sana temenni ederim. PS5'in gücü daha gücsüz olduğu için 60FPS'i çoğunlukla performans modunda daha düşük çözünürlükte upscale yaparak sağlıyor bu da özellikle 50 ekran TV gibi büyük ekranda oyun oynuyorsan grafik kalitesindeki bozulmayı fark ettirerek sana sunuyor. Evet iyi bir atmosfer +50 ekran TV'de oyun oynamak çok zevkli ama PS5'in dezevantajları da fazla. Hem oyun fiyatları PC tarafına göre çok daha pahalı hem de daha ufak belki 27-32 ekran ile oynadığın 2K Ultra ayarlara göre çok daha düşük bir grafik kalitesi ile sunuyor oyunları ayrıca Online oyun oynamak istediğind50K'ya toplayacağın PC'de 2K RT Ultra açtığın oyunun grafik kalitesi ile PS5'in grafik kalitesi karşılaştırılamaz bile.

Ayrıca Online oyunlara da arada sarabilen ve oynayan biriysen zaten PS5 Online özellikle de shooter oyunlarda batıyor. Kol ile FPS oyunları oynamak kadar işkence bir durum yok çoğu oyunda.

İkisinin de avantajları farklı ama her iki tarafada sahip biri olarak benim ilk seçimim PC olur.

Monitörde kullanacağım PC alsam islemci anakart RAM yenilemeyle 60k 2K monitor alsam 70k PS5'e monitor alsan 2K 30 k fazla masraf mantıklı bulmuyorum oyun için hocam ha 2K Ultra ha upscale ile 2K tek hayatım oyun değil.

Şu anki sistemini bilmiyorum o yüzden bir şey söyleyemem kullanım farkı olarak da değişir iki tarafında hem avantajı hem dezavantajı var. Size kalmış son seçenek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı