PC ve PS5 farklı şeyler özellikle hissiyat olarak ve bunu daha 2-3 ay önce peş peşe hem PC hem de PS5 üzerinde Resident Evil 2-3 oynayan biri olarak deneyimledim. Başka oyunlar da var hem PC hem PS5 üzerinden oynadığım ama genelde büyük yapımları PC'den oynuyorum. PS5 daha ucuz ama aynı şeyi yapıyormuş gibi hissettirebilir ama kesinlikle aynı şey değil. 50k harcayacağın bir PC'de 2K'da çoğu oyunu Ultra ayarlarda oynatacak bir sistem toplayabilirsin ki 2K Ultra ekran görüntüsü PS5'in görüntü kalitesi ve netliğinin fersah fersah ötesinde olur bunu sana temenni ederim. PS5'in gücü daha gücsüz olduğu için 60FPS'i çoğunlukla performans modunda daha düşük çözünürlükte upscale yaparak sağlıyor bu da özellikle 50 ekran TV gibi büyük ekranda oyun oynuyorsan grafik kalitesindeki bozulmayı fark ettirerek sana sunuyor. Evet iyi bir atmosfer +50 ekran TV'de oyun oynamak çok zevkli ama PS5'in dezevantajları da fazla. Hem oyun fiyatları PC tarafına göre çok daha pahalı hem de daha ufak belki 27-32 ekran ile oynadığın 2K Ultra ayarlara göre çok daha düşük bir grafik kalitesi ile sunuyor oyunları ayrıca Online oyun oynamak istediğind50K'ya toplayacağın PC'de 2K RT Ultra açtığın oyunun grafik kalitesi ile PS5'in grafik kalitesi karşılaştırılamaz bile.
Ayrıca Online oyunlara da arada sarabilen ve oynayan biriysen zaten PS5 Online özellikle de shooter oyunlarda batıyor. Kol ile FPS oyunları oynamak kadar işkence bir durum yok çoğu oyunda.
İkisinin de avantajları farklı ama her iki tarafada sahip biri olarak benim ilk seçimim PC olur.