ROG B650-A Gaming Wi-Fi RAM önerisi

theblackways

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS ROG B650-A GAMING WIFI
İşlemci
RYZEN 5 7500F
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam ne anakartın uyumluluk listesinde patriot markası görünüyor, ne de bu ramin uyumluluk listesinde bu anakart görünüyor. açılmış ürünü iade kabul etmiyorlar. özellikle not düşmüşler uyumluluğunu kontrol edin diye. emin olamadım

hocam ne anakartın uyumluluk listesinde patriot markası görünüyor, ne de bu ramin uyumluluk listesinde bu anakart görünüyor. açılmış ürünü iade kabul etmiyorlar. özellikle not düşmüşler uyumluluğunu kontrol edin diye. emin olamadım
Uyumluluk listesine vs bakmanıza gerek yok bu rami kullanırsın rahat sorun olmaz. Anakart uyumluluk listesi başka bir şeyle alakalıdır muhtemelen.

Anakart uyumluluk listesindeki RAM'ler anakart üreticisinin test edip stabil çalıştığını söylediği bellek kitleridir. 6000MHz AM5 sistemlerde sıkıntısız çalışır. 6600-6800MHz gibi yüksek hızlı RAM'ler stabil çalışmayabilir. Veya çalışsa bile 1/2 mod da çalışma ihtimali çok yüksektir. Dolayısıyla standart bir kullanıcı için sweet spot 6000MHz'dir.

Yani özetle 6000MHz RAM'leri alabilirsiniz.

TUF B650 Plus ile bende sorun yarattı RGB'siz versiyonu. Anakarta şu an güç gelmiyor, ilk başta DRAM ışığı yanıyordu. Tek tek tüm portlarda test ettim hem de. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde desteklemediğini, başka RAM almam gerektiğini söylediler.

ASUS B650 serisinde harbiden bir sıkıntı var. 6000MHz RAM'lerde bu kadar sık sorun yaşayan B650 serisi gördüğümü hatırlamıyorum. 6000MHz olmasına rağmen hem de. Benim RAM'lerim de B650M Gaming Plus Wi-Fi anakartımın QVL listesinde yok. 6400MHz 1:1 modda sıkıntısız kullanabiliyorum. Hatta 6600MHz ile görüntü bile alabiliyorum. TUF daha iyi bir anakart olmasına rağmen 6000MHz de patlıyor. RAM'lerim v-color ROG 6400MHz CL32 bu arada. Geçen gün ROG B650 ile 6000MHz sorun yaşayan görmüştüm. Hatta son 1 yılda ASUS B650 ile çok şikayet gördüm. O kadar zaman geçmesine rağmen hala 6000MHz de stabil kullanamayanlar var. İyi ki ASUS almamışım. Saçmalık resmen. BIOSTAR bile olsa bu kadar sıkıntı çıkmazdı herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı