ROG G513-IH Sıvı temas tamiri sonrası donma

Mertkaera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba elimde ASUS'un ROG serisinin G513-IH model bir laptop bulunmakta. Yaklaşık 1 ay önce maalesef üzerine çay döktüm, 3,4 gün civarı kurutma işlemi ve temizleme işlemi gerçekleştirdim. 20 gün civarı sorunsuz kullanabildim fakat daha sonrasında laptop açılmamaya başladı ve ASUS yetkili servisine yolladım. 12 bin TL direkt anakart işlemi için ücret istediler (laptopu 9 bin TL'ye almıştım siz düşünün artık) o kadar bütçem olmadığı için geri aldım servisten ve tanıdığım bir PC servisine yolladım. Orada işlemciyi değiştirdiler, patlamış olan anakart parçalarını tamir etmişler, anakartı temizlemişler ve çalışır bir vaziyette elime ulaştı fakat açıldıktan sonra donma sorunu oluştu. Örnek verirsem dün gece 3'e kadar sorunsuz bir şekilde kullandım laptopu, ara sıra açıp kapattım. Bir sorunu yoktu, bugün açmaya çalıştım. Windows giriş ekranından sonra açılınca 4 ila 5 saniye sonra her şey donuyor, Windows açılırken beraberinde açılan Discord vb. programlar da aniden donuyor. Klavye etki etmiyor, tek çare basılı tutarak kapatmak oluyor. 6 7 kere kapatıp açtım böyle oldu şimdi tekrar denedim açıldı şükür, bu sorunun kaynağı nedir, nasıl çözerim bir fikri olan var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı