ASUS dizüstü bilgisayarlar, hafif, saÄlam, çoklu görev ve medya eÄlencesi için ihtiyacınız olan tüm gücü saÄlayan rakipsiz mobiliteye sahip en iyi dizüstü bilgisayarlardır.
www.asus.com
Kısaca suan 5 gündür elimde bu laptop var. Fan hızını nasıl kontrol ederim?
Normal Masaüstü anakartlar da All Suite 3 yazılımı ile ayarlıyordum ama bunda o yazılım yok
FAN hızını RPM olarak değil var olan FAN eğrisi üzerine yüzde kaç fazdan hızlı döneceğini ayarlayabiliyorsunuz. Ben genelde hava sıcak olduğu zamanlar kulaklığı takıp 100%'ye ayarlıyordum fanları.
FAN hızını RPM olarak değil var olan FAN eğrisi üzerine yüzde kaç fazdan hızlı döneceğini ayarlayabiliyorsunuz. Ben genelde hava sıcak olduğu zamanlar kulaklığı takıp 100%'ye ayarlıyordum fanları.
Throttle Stop ile CPU'ya -110 mV undervolt yaptım.
Her 3 ayda bir içini açıp tozunu alıyorum. 6-7 ayda bir de termal macun yenilemesi yapıyorum.
Bu sayede tozlanmasına fırsat vermiyorum. Afterburner üzerinden voltaj/frekans eğrisini birazcık bükerek daha düşük voltajlarda daha yüksek frekanslara çıkmasını sağladım. 5-8 derece fark ettiği oluyordu ancak saçma mavi ekran hataları verebiliyor. Afterburner işin içine girdiği zaman.
Cihazın 3-4 cm yukarıda tutmak için bir ayak kullanıyorum. Her hangi bir aktif soğutmaya sahip değil. Hem daha rahat hava alıyor alttan hem de sıcak hava yere çarpmadan direkt dışarı atılıyor.
Oyunlarda max 88 derece görmüş anlık olarak. Frekans olarak da sıcaklık arttıktan sonra 2900 MHz ile 2700 MHz arası dalgalanıyor. (Bazen aşırı yük bindiği zaman 2200 MHz'lere düştüğünü de gördüm.)