ROG STRIX 3070 ekran kartı için en uyumlu anakart hangisidir?

Jasb60

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar; arkadaşlar benim sıfır ROG STRIX 3070 ekran kartım var bu kartıma ASUS X570-E anakart düşündüm fakat bütçeyi zorluyor. Diğer parçalar için yetmeyebiliyor bütçem. Bana öyle bir anakart önerin ki hem ekran kartıyla iyi uyum sağlasın hem de ileriye dönük yani en az 5-6 yıl kullanacağım şekilde sağlam bir anakart önerebilir misiniz F/P olsun ama dediğim gibi ekran kartıyla eş değer olması gerekli. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Not: Ekran kartını neden önce aldın diye soracaksanız indirimdeydi kaçırmak istemedim.

Öncelikle merhabalar; arkadaşlar benim sıfır ROG STRIX 3070 ekran kartım var bu kartıma ASUS X570-E anakart düşündüm fakat bütçeyi zorluyor. Diğer parçalar için yetmeyebiliyor bütçem. Bana öyle bir anakart önerin ki hem ekran kartıyla iyi uyum sağlasın hem de ileriye dönük yani en az 5-6 yıl kullanacağım şekilde sağlam bir anakart önerebilir misiniz F/P olsun ama dediğim gibi ekran kartıyla eş değer olması gerekli. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Not: Ekran kartını neden önce aldın diye soracaksanız indirimdeydi kaçırmak istemedim.
EK: İşlemci rayzen 7 5800 düşünüyorum
Ekran kartı için anakartın önemi yok, 100 liralık anakarta bile takarsın. Şu aşamada AMD kanadında 5-6 yıl götürecek bir anakart yok çünkü bu yıl sonunda soket değişiyor.
İntel mi almak gerekiyor hocam

Alacağınız anakartı işlemcinize ve ram özelliklerine göre seçerseniz daha isabetli olur. Ekran kartı için PCI slotu olması yeterli zaten. X570 düşündüğünüze göre AMD işlemci almayı düşünüyorsunuz. O halde fahiş pahalı X5** serisini bırakıp klasik B550'ye yönelmenizi tavsiye edebilirim. ASUS TUF B550 Pro çok beğendiğim bir anakart.

3070ti 5900x kullanıyorum. Tuf b550 plus wifi anakarta takılı. Önerebilirim fakat fiyatları uçmuş şimdi baktım da.

Alacağınız anakartı işlemcinize ve RAM özelliklerine göre seçerseniz daha isabetli olur. Ekran kartı için PCI slotu olması yeterli zaten. X570 düşündüğünüze göre AMD işlemci almayı düşünüyorsunuz. O halde fahiş pahalı X5** serisini bırakıp klasik B550'ye yönelmenizi tavsiye edebilirim. ASUS TUF B550 Pro çok beğendiğim bir anakart.

Hocam B550'lere bakıyordum bugün fakt bana ileriye dönük iş yapar mı unutmadan işlemci Ryzen 7 5800X serisini düşünüyorum iyi midir?

Hocam B550'lere bakıyordum bugün fakt bana ileriye dönük iş yapar mı unutmadan işlemci Ryzen 7 5800X serisini düşünüyorum iyi midir?
Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi, ileriye dönük bir şey almak istiyorsanız bayağı bir para gözden çıkaracaksınız. Çünkü şöyle:

1. AMD kanadında yeni nesil geliyor, şu an için ileriye dönük alamazsınız. Daha doğrusu, B550 alırsınız, yeni nesil için BİOS update gelmesini beklersiniz ki büyük ihtimal de gelir.
2. İntel için ise illa ileriye dönük bir şey almak istiyorum diyorsan da Z6** serisi alman gerekecek ki gereksiz derecede pahalı.

Bu sebeple B550 almanda pek bir sakınca yok bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı