ROG STRIX 3070 fanları 35 derecede çalışıyor

mahsunaksit

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
ASUS ROG STRIX 3070 ekran kartım var. Üzerindeki Q ve P mod var. Q modda duruyor, yani sessiz modda ama buna rağmen 35 derecede fanlarım dönüyor yavaş da olsa. NVIDIA denetim masasında ufak ayarlar yaptım, onunla mı alakalı? GPU Tweak hiç indirmedim veya başka program kullanmadım. Sadece Armoury Crate var aksesuarlarımı kullanmak için. Sebebi nedir acaba?

Bu arada BIOS'taki fan ayarlarımla oynadım dün, CPU ve chaları slient aldım. Ondan dolayı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner uygulamasını indirirsen orada fan kontrolü var.
Haklısınız fakat neden o uygulamaları indireyim normalde ekran kartı üstünde Q moda aldığım zaman belirli bir sıcaklığa gelmeden durması gerekmez mi ? 35 derecede yavaşta olsa dönüyor.
GPU Tweak ya da Afterburner ile ayar yapabilirsiniz.
Haklısınız fakat neden o uygulamaları indireyim normalde ekran kartı üstünde Q moda aldığım zaman belirli bir sıcaklığa gelmeden durması gerekmez mi ? 35 derecede yavaşta olsa dönüyor.

Kartın kendisinde olmadığı için indirin, sorun olmaz.

Evet. Ama normalde o kartın 50 dereceye kadar fan açmaması lazım, servise sorun isterseniz.
Mail attım bakalım ne diyicekler. Teşekkür ederim.

Evet. Ama normalde o kartın 50 dereceye kadar fan açmaması lazım, servise sorun isterseniz.
Saçma ama canımı çok sıktı ya. Buz gibi ekran kartının fanları dönüyor ömründen de yiyor.

Sorunu kendim çözdüm. Nvdia denetim masasındaki performansa yönelik ayarlar yapmıştım onları eski haline getirince düzeldi.

Sorunun çözümünü yazıyorum arkadaşlar. Nvdia denetim masasına - 3d ayarların yönetilmesi - güç yönetim modunu yüksekten normale aldıktan sonra düzeliyor çünkü açıklamasına bakarsanız yüksek yapmak enerji tüketimini performans için arttırıyor ve buda fanın sürekli dönmesine neden oluyor.
GPU Tweak ya da Afterburner ile ayar yapabilirsiniz.
MSI Afterburner uygulamasını indirirsen orada fan kontrolü var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…