ROG STRIX 4070 Ti almak mantıklı mı?

vaperandgamer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. Uzun zamandır Gaming serüvenimde bana destek olan GTX 1080 Ti arkadaşımız hakkın rahmetine kavuştu. Yerine 4070 sipariş etmiştim ki yakın zamanda super serisi çıkacağı için iade ettim. Sonrasında gördüm ki super serisi hiç de öyle NVIDIA'nın önerdiği şekilde gelmedi bize gelene kadar. Bu noktada da bu işi yapan arkadaşlara selamlarımı iletmek istiyorum. Ben de bu durumdan sıkılarak, Amazon'a güvenerek ve taksit imkanıyla da 35bin lira ödeyerek ROG STRIX serisi 4070 Ti aldım.

Gelelim esas soruya:

1) bu fiyat her ne kadar bana çok iyi gelse de sizce de mantıklı bir alışveriş olmuş mu?

2) darboğazdan kurtulmak için 3600X işlemci üzerinde 2K oyun oynadığım düşünülürse işlemcimi de yükseltmem gerekir mi?

3) eğer işlemcimi yükseltmem gerekiyorsa 5800x3D harici ne önerirsiniz? Çünkü bunun çok ısındığı ı biliyorum ve su soğutmadan kaçmak istiyorum olabildiğince. Sebebi de kasamın kapasitesinin yeterli gelmemesi.

Şimdiden buraya kadar okuyup cevabını esirgemeyenlere teşekkürler. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) 24 Ocak'ta çıkacak olan 4070 Ti SUPER'in fiyatı belirler mantıklı bir alışveriş olup olmadığını.

2) Evet gerekir.

3) 7700X gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Açıkçası asus'dan şaşmak istemiyorum ekran kartı noktasında. Yakın arkadaşımdan sonra benim de hor kullanmama 7-8 yıl dayanan 1080ti'dan sonra strix'e güvenim tam. Bir de burada bir sıkıntısı olması dahilinde daha kolay muhattap bulup çözerim diye düşünüyorum derdimi. Olsa olsa da msi düşünebilirim belki ama onlar da aynı fiyat. 4070 super davası gibi olur diye düşünüyorum mevzuyu. Yanılabilirim de tabi ama zaten o tarih gelene kadar şehir dışında olacağım için olmadı iade ederim artık.

Asus ve MSI'in servisi rezalet hocam. Galax en azindan birebir degisim garantisi veriyor. Bir de artik kart modelleri arasinda eskisi kadar ucurum farklar yok. Teknoloji sans isidir alacaginiz ROG'da bir CW cikmasina bakar markaya olan gorusunuz o yuzden cok saglikli bir bakis acisi degil.

Bilemedim cidden. Tüm benchmarklar da strix'i önermiş bu kart özelinde. O sebeple ve önceki kartımın uzun ömrüyle seçimim bundan yana olmuştu. Ama şuanki düşüncem tamamen arada.

30.000 TL lansman fiyatını kaçırsanız bile 35.000 TL'ye 4070 TI S bulunabilir gibi geliyor bana. Aynı fiyata sunacağı performans farkı marka farkından çok daha faydalı olur.

Bende 1080 kullanıyordum ve oyunları bıraktığım için satmıştım 3-4 sene kadar önce. Daha sonra tekrar bilgisayar toplamak istedim ve f/p açısından 6700XT tercih etmiştim. Bahsettiğim dönem 1.5 sene önce. O zaman son çıkan modellerden birine sahiptim ve oyun performansından memnunum. Şuan istediğim takdirde 4080'e çıkabilirim ama ihtiyacım yok o kadar. Bence artık vaktinizden çalmaktansa, 4070 Ti tarafında kalın, çıkacak olan S ile arasındaki fark bence fazla olmayacaktır ve seneye çok daha iyileri çıkacak. O yüzden 4070 Ti gibi önündeki 3-5 seneyi rahat götürecek kartta kalıp keyfinize bakın bence.

Amazon'dan almanız iyi olmuş, iade edip 4070 Ti Super almanız daha mantıklı olur.
O fiyata alacağınız en kötü 4070 Ti Super modeli bile daha mantıklı bir tercih olacaktır

Peki iade etmem durumunda 5bin liralık ithalat ücreti ve depozitosunu Amazon Almanya bana öder mi? Bu konuda deneyimli olan var mı aranızda?

Evet arkadaşlar. Siparişim gümrükten geçmeyecek diye amazon tarafından arandım ve iptal edildi. Yeni kurallar izin vermiyormuş anlaşılan. 150 euro üstü ürün almayın diye tembihledi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…