ROG STRIX B450-F PCI-e 4.0 M.2 SSD uyumu

canyamanss

Centipat
Daha fazla  
980 Pro tarzı bir SSD almak istiyorum fakat uyumulu mu emin olamadım araştırınca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunsuz kullanabilirsin 980 proyu👍

Ne demek sorunsuz kullanabilirsin? Gen 3 M.2 NVMe slotu var Gen 4 hızlarında çalışmaz yani. Boşuna fazladan para vereceğine 980 Pro gibi Gen 4 SSD'lere Gen 3'lerin en iyisini alması daha mantıklı. İllaki tam performansla Gen 4 NVMe SSD kullanmak istiyorsa B550 ya da X570 anakart alması gerekiyor.

Ne demek sorunsuz kullanabilirsin? Gen 3 M.2 NVMe slotu var Gen 4 hızlarında çalışmaz yani. Boşuna fazladan para vereceğine 980 Pro gibi Gen 4 SSD'lere Gen 3'lerin en iyisini alması daha mantıklı. İllaki tam performansla Gen 4 NVMe SSD kullanmak istiyorsa B550 ya da X570 anakart alması gerekiyor.
Gen 3 max değerlerinde kullanamaz mı?
anakartını ihtiyaç duyduğunda yükseltir neden aynı fiyata daha eski nwme alsın?

Gen 3 Max değerlerinde kullanamaz mı?
Anakartını ihtiyaç duyduğunda yükseltir neden aynı fiyata daha eski NVMe alsın?

Gen 3 Max hızlarında kullanmak "sorunsuz kullanmak" olmuyor. Sen Gen 3 hızında çalışacağını belirtirsin ileride anakartını yükseltirsen Gen4 hızlarında kullanırsın diyebilirsin ama kafadan sorunsuz kullanırsın demek olmaz.

Gen 3 Max hızlarında kullanmak "sorunsuz kullanmak" olmuyor. Sen Gen 3 hızında çalışacağını belirtirsin ileride anakartını yükseltirsen Gen4 hızlarında kullanırsın diyebilirsin ama kafadan sorunsuz kullanırsın demek olmaz.
Sorunsuz kullanır üstad çarpıtma lütfen 250 gb 970 evo ile 980 pro arasında 20 lira fiyat farkı var neden 970 evo alsın?
Anakartını değiştirir değiştirmez kendi bileceği birşey.

Kardeş sana mı soracak anakartını değiştireceğini? Kafan basmıyor herhalde bu anakartla sorunsuz kullanamaz. Sorun ne? Sorun bu anakartın Gen 4 hızlarını desteklememesi. Bunu söyleyeceksin. Tüm artılarını tüm eksilerini söyle ondan sonra adam isterse yükseltir anakart.

@Metehanmem

Elimde RTX 3060 Ti bir kart var. 1080p'de kullanmak istiyorum. İşlemcim ise R5 2600. Şimdi ben bu işlemci ile bu ekran kartını kullanırım değil mi? Evet. Peki RTX 3060 Ti sunduğu gücü tam olarak verebilir mi? Hayır. Bu durumda "sorunsuz" bir kullanım olmaz. Darboğaz minimal düzeyde olmadığı sürece normal değildir.

Haliyle bu konuda da anakarttan dolayı bir noksanlık oluşması durumu var. Çarpıtma yok.

980 Pro tarzı bir SSD almak istiyorum fakat uyumulu mu emin olamadım araştırın

@Amanita, ben ilk yorumu raporladım. Siz de raporlayın.

Teorik olarak takıp kullanırsınız ancak depolama biriminin sunduğu hızlara, anakartın desteklediği teknolojiden dolayı çıkamazsınız. Haliyle boşa alınmış olur.
Arada fiyat farkı yoksa gen3 muadilleriyle boşa alınmış değil yatırım yapılmış güncel kalınmış olur.
Ayrıca raporlamanız umrumda değil.
Sen al kardeşim gen 4 980 proyu beni dinle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı