ROG STRIX B450-F PCI-e 4.0 M.2 SSD uyumu

@Metehanmem

Biz burada yatırımı konuşmuyoruz. Sorunsuz kullanımın tanımını yapıyoruz. Raporlamak en doğal hakkımız çünkü kullanıcı sonrasında "ben bu ürünü aldım, değerlerim düşük" dediğinde "yatırım yaptınız" mı denecek? Tam açıklama yaparsınız. Ondan sonra kullanıcı "sorun değil" ya da "başka ürün düşüneyim" der, konu kapanır. Yönlendirmeniz yanlış. İnat ediyorsunuz.

@Metehanmem

Biz burada yatırımı konuşmuyoruz. Sorunsuz kullanımın tanımını yapıyoruz. Raporlamak en doğal hakkımız çünkü kullanıcı sonrasında "ben bu ürünü aldım, değerlerim düşük" dediğinde "yatırım yaptınız" mı denecek? Tam açıklama yaparsınız. Ondan sonra kullanıcı "sorun değil ya da başka ürün düşüneyim" der, konu kapanır. Yönlendirmeniz yanlış. İnat ediyorsunuz.
Bence sizde inat ediyorsunuz konu sahibine soralım sualini kim daha doğru anlamış @canyamanss ?

@Metehanmem

Ben size önceki mesajımda işlemci-ekran kartı örneğimi verdim. Kullanmak ayrı, sorunsuz kullanmak ayrı bir şey. İleriye dönük olması, yatırım olması, sonrasında güncel fiyatından bulamayacak olması gibi şeyler hep yan getirilerdir. Gen4 bir depolama birimini B450 bir anakarta takarsınız hızını tam olarak veremez. Bu da noksan bir kullanımdır. Yorumunuzda buna benzer bir açıklama olsaydı "beğeni" butonuna basmaktan çekinmezdim. Emin olun.

Ben gen4 destekli b550 serisi anakartım ile gen3 nwme yi sınırları dahilinde sorunsuz kullanıyorsam konu sahibi cezalı arkadaş ta b450 serisi anakartının sınırları dahilinde gen 4 nwme yi sorunsuz kullanır. Sorusu maximum hızında kullanabilirmiyim değil, Konuyu araştırmış zaten konu uyum sorunu endişesi!
980 Pro yu Aldığında uyumsuzluk yaşaması anakartanına takamaması kullanamaması söz konusu değil sizinde dediğiniz gibi b450 serisi anakartının desteklediği maximum değerlerdr sorunsuz kullanabilir.
@Metehanmem

Ben size önceki mesajımda işlemci-ekran kartı örneğimi verdim. Kullanmak ayrı, sorunsuz kullanmak ayrı bir şey. İleriye dönük olması, yatırım olması, sonrasında güncel fiyatından bulamayacak olması gibi şeyler hep yan getirilerdir. Gen4 bir depolama birimini B450 bir anakarta takarsınız hızını tam olarak veremez. Bu da noksan bir kullanımdır. Yorumunuzda buna benzer bir açıklama olsaydı "beğeni" butonuna basmaktan çekinmezdim. Emin olun.

Konu sahibi uyum sorunu olup olmadığını sormuş, doğal olarak ilk yorumda sorunsuz kullanırsın diyen arkadaş haklı bence. Arkadaş SSD'yi taktığı zaman sorun yaşamadan kullanacak. Hız değerlerini gen3 veya gen4 olayını araştırmıştır yeteri kadar diye düşünüyorum.

Konu sahibi uyum sorunu olup olmadığını sormuş, doğal olarak ilk yorumda sorunsuz kullanırsın diyen arkadaş haklı bence. Arkadaş SSD'yi taktığı zaman sorun yaşamadan kullanacak. Hız değerlerini gen3 veya gen4 olayını araştırmıştır yeteri kadar diye düşünüyorum.
Çok yaşa üstad 🙏 linç ettiler beni burda

@Metehanmem @alihanvardertyok @Amanita Beyler herkese çok teşekkür ederim. Son karar olarak 970 EVO Plus almaya karar verdim ve sparişi verdim aradaki fiyat farkı ve şu anki anakartımın durumuna göre. Metehanmem in dediği mantıklı ama uzun bir süre anakart upgrade i yapmayı düşünmüyorum hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum

Çok yaşa üstat 🙏 linç ettiler beni burada.

Araştırırken konuya denk geldim baştan sona haklısın 980 Pro varken 970 almak ölü yatırım zaten ileride anakart yükseltse veya yükseltmese de olay uyumlu olması cihazı çalıştırması sonuçta daha yeni bir teknolojiyi almış oluyorsun pre upgrade gibi bir şey oluyor diğer arkadaşın boş inadından ben oturduğum yerden sinirlendim. Benim de B450 anakartım var PCI-e 4 destekli SSD alacağım ileride yükseltirsem elde hazır bulunsun yeni teknoloji.

Arkadaşlar yıllar sonra bu konuyu deşmiş olacağım ama şu an B450-F anakartı kullanıyorum ve aynı konuyu araştırıyordum. Arkadaşa biraz yüklenmişsiniz ama aynı düşünceye sahibim 980 Pro'yu almak ileriye dönüklük anlamında daha karlı olmuyor mu evet belki hız düşümü yaşanır ama olurda anakart değişikliğinde en azından elde hazır olan SSD var olacak 970 EVO Plus ile arasında 70 lira gibi bir fark var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı