Çözüldü ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi ve GT301 kasanın RGB'leri nasıl senkronize edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WaTCHMaN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller.

ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi anakartım, ASUS GT301 kasam ve Gamepower skadi 240 sıvı soğutmam var. Şimdi anakartımda ARGB soketi mevcut, hem kasanın kendi fan kontrolcüsünde hem de sıvı soğutmanın fan kontrolcüsünde 3 pin ARGB çıkışı var fakat ben bunlardan hangisini kasaya bağlarsam bağlıyayım hiçbir şekilde anakartım ile senkronize çalışmıyorlar ve Armoury Crate'ya da Aura Creator uygulamalarında da anakartım ve RAM'ler dışında donanım görünmüyor.

İşin tuhaf yanı sıvı soğutma ve kasanın fanlarını kendi aralarında kumanda üzerinden senkronize edebiliyorum ama ne hikmetse anakartla bir türlü senkronize çalışmıyor. Gerek bu forumda gerekse diğer sitelerde yazılıp çizilenleri okudum ama hala çözemedim. Forumda birçok konu açılmış ama hiçbirine çözüm bulunamamış sanırım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Kendi uğraşlarım sonucu sanırım bir çözüme ulaştım.

Sıvı soğutmadan çıkan 3 pin ARGB girişini kasanın kendi kontrolcüsü üstündeki ARGB portlarından birisine bağladım. Yine kasanın kendi konrolcüsü üzerinde 1 adet ARGB 3 pin kablosunu da anakart üzerindeki ARGB soketine taktım. Daha sonra kasanın tepesindeki RGB değiştirme tuşuna fanların ışıkları tamamen kapanana kadar bastım. Ardından tekrar birkaç saniye basılı tutarak bekledim ve fanlar tekrar yandı. Ardından Armory create uygulamasına girdiğimde artık ARGB soketine bağladığım kabloyu algıladı. Bu sayede sorun çözüldü. Umarım size de faydası olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı