ROG STRIX G16 (2023) G614jv laptop için RAM önerisi

Agusta

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı geçen sene mart ayında aldım. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı hiç kullanamadım. Bu yüzden son oyun ihtiyaçları vs hakkında bilgim yok. (i7 13680hx, RTX 4060)

Sisteme bakınca üzerinde tek slot 16 GB (SK Hynix DDR5 4800 CL 40) RAM gördüm. Bu marka model RAM bulmak çok kolay değil.

Online oyun oynamam. Ağırlıklı olarak çevrimdışı FPS oyunları. (Far Cry, Metro vs. gibi)

O nedenle:

1-bu RAM yanına Crucial 16 GB 4800 CL 40 bellek alsam yeter mi?

2- diğer alternatif, 2 X 32 GB Crucial bellek mi alsam daha iyi olur? Yalnız iki slota azami ne kadar bellek takılır ve bellekler azami 4800, 5200 ya da 5600 MHz vs (BIOS'un desteklediği) olduğu hakkında bilgim yok.

Kısacası ne önerirsiniz?

Crucial alabilirsiniz, çoğu farklı marka ile uyumlu oluyor genel olarak. İşlemcinizden ötürü maksimum 4800MHz çalışır daha yüksek alsanız bile, işlemci maksimum 4800MHz destekliyor.

Aynı laptopa sahibim benim de RAM yükseltmem gerekiyor bu cevabınızı teknik servise gösterdim. Teknik servis DDR5 olduğu için 6000MHz'e kadar destekler dedi. 4800'ün en düşüğü olduğunu söyledi. Kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?

Aynı laptopa sahibim benim de RAM yükseltmem gerekiyor bu cevabınızı teknik servise gösterdim. Teknik servis DDR5 olduğu için 6000MHz'e kadar destekler dedi. 4800'ün en düşüğü olduğunu söyledi. Kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?

Dediğim gibi 5600MHz RAM alıp takılabilir fakat işlemciden dolayı 4800MHz ustunde hız veremez bahsi geçen cihazda. Bu G16 kasanın farklı işlemcili modellerinde destek yukarı çıkabilir işlemciye göre. Kafanız karışmasın.

Bilgisayarı geçen sene mart ayında aldım. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı hiç kullanamadım. Bu yüzden son oyun ihtiyaçları vs hakkında bilgim yok. (i7 13680hx, RTX 4060)

Sisteme bakınca üzerinde tek slot 16 GB (SK Hynix DDR5 4800 CL 40) RAM gördüm. Bu marka model RAM bulmak çok kolay değil.

Online oyun oynamam. Ağırlıklı olarak çevrimdışı FPS oyunları. (Far Cry, Metro vs. gibi)

O nedenle:

1-bu RAM yanına Crucial 16 GB 4800 CL 40 bellek alsam yeter mi?

2- diğer alternatif, 2 X 32 GB Crucial bellek mi alsam daha iyi olur? Yalnız iki slota azami ne kadar bellek takılır ve bellekler azami 4800, 5200 ya da 5600 MHz vs (BIOS'un desteklediği) olduğu hakkında bilgim yok.

Kısacası ne önerirsiniz?

Anladım 6000MHz uyumlu olsa bile 4800'ü geçemiyoruz. Fazla para vermeye gerek yok. Çok teşekkür ederim bilgi için.

6000 MHz SO-DIMM RAM yok su an, onu da söyleyeyim. Çıkanlar arasında 5600MHz mevcut SO-DIMM olarak en yüksek. Rica ederim.

Bu konuyu açtıktan birkaç hafta sonra "Crucial 16 GB 4800 CL 40" bellek aldım. Üzerindeki de 4800 olduğu için bir uyum sorunu yaşamadım. Alalı 1.5 yıl oldu ancak PC yi birkaç saat bile açıp kullanamadım.

4060 günlük işler dışında oyun için çok uzun yıllar götürecek bir kart değil.
O sebeple, üzerinde hazır 16 GB tek ram varsa, aynı mhz bir 16 gb daha alıp takın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı