ROG STRIX G16 boşta 70 derece

grasyy

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopu alalı 3 gün oldu. Model: ASUS ROG STRIX G16 Intel Ultra 7 255HX RTX 5070 Ti. Windows'u direkt siteden indirip kurdum. Sürücüleri Windows Update ile indirdim. NVIDIA App ile ekran kartı sürücüsü güncelledim, geri kalanı ise MyASUS programı ile indirdim. (BIOS güncel) Sonra Steam'den CS indirmeye başladım, oyun inerken baktım ki başka hiçbir şey yokken işlemci kullanımı %10-15 civarıyken 65-70 dereceleri görüyor. GPU'da 47'den aşağı inmiyor.

Yeniden başlattım Görev Yöneticisi'nden her şeyi kapattım CPU 50 GPU 45 civarı oldu. Tarayıcı açtım açar açmaz fırladı sıcaklık yine. CS testine geçtim incelemerde yapılan ayarların aynısıyla oynadım. İncelemede 75 derece civarıyken bende 97'yi falan gördü çok drop da girdi. HWiNFO indirip baktım CPU termal kısıtlama boştayken bile var, oyun açıkken %100 oluyor. Ne yapmalıyım sizce iade mi etmeliyim, iade alırlar mı (Trendyol üzerinden GPN Teknoloji'den aldım) yoksa ASUS teknik desteği mi aramalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar laptopu alalı 3 gün oldu. Model: ASUS ROG STRIX G16 Intel Ultra 7 255HX RTX 5070 Ti. Windows'u direkt siteden indirip kurdum. Sürücüleri Windows Update ile indirdim. NVIDIA App ile ekran kartı sürücüsü güncelledim, geri kalanı ise MyASUS programı ile indirdim. (BIOS güncel) Sonra Steam'den CS indirmeye başladım, oyun inerken baktım ki başka hiçbir şey yokken işlemci kullanımı %10-15 civarıyken 65-70 dereceleri görüyor. GPU'da 47'den aşağı inmiyor.

Yeniden başlattım Görev Yöneticisi'nden her şeyi kapattım CPU 50 GPU 45 civarı oldu. Tarayıcı açtım açar açmaz fırladı sıcaklık yine. CS testine geçtim incelemerde yapılan ayarların aynısıyla oynadım. İncelemede 75 derece civarıyken bende 97'yi falan gördü çok drop da girdi. HWiNFO indirip baktım CPU termal kısıtlama boştayken bile var, oyun açıkken %100 oluyor. Ne yapmalıyım sizce iade mi etmeliyim, iade alırlar mı (Trendyol üzerinden GPN Teknoloji'den aldım) yoksa ASUS teknik desteği mi aramalıyım?
Asus Rog Strix G15 kullanıyorum, RTX 3060- AMD R7 6800H modelini. Boştayken hiçbir işlem yapmadan bıraktığında 65-70 dereceleri görmesi gayet normal. Masaüstü gibi değil 30-35 derecelerde dolaşmasını bekleme. Fan devrini boştayken olabildiğince kısıyor, 0RPM olduğunu da göreceksin zaman zaman. Sen oyundayken bakacaksın asıl sıcaklığına. 85-90 derece'de çalışır (oyundan oyuna değişir). Cihazı 2022'den beri kullanıyorum. Fan ve termal bakımlarını kendim yapıyorum. Likit metal sürülüdür işlemcisinde, GPU'da ise termal macun bilgin olsun. O yüzden endişelenme. Normal kullanımda fan modunu performance ya da silent moda al, oyunda turbo moduna geçir. Silent moda geçtiğinde CPU sıcaklığın düşer fakat CPU performansında doğal olarak düşer.
Asus teknik desteği arasanda boşuna ararsın hiçbir çözüm üretemiyorlar ve servise verdin mi o cihazdan bir hayır bekleme. Ben servise verdiğim için söylüyorum SMS infocomm kadar tecrübesiz servis ömrüm hayatım boyunca görmedim.

ASUS ROG STRIX G15 kullanıyorum, RTX 3060- AMD R7 6800H modelini. Boştayken hiçbir işlem yapmadan bıraktığında 65-70 dereceleri görmesi gayet normal. Masaüstü gibi değil 30-35 derecelerde dolaşmasını bekleme. Fan devrini boştayken olabildiğince kısıyor, 0RPM olduğunu da göreceksin zaman zaman. Sen oyundayken bakacaksın asıl sıcaklığına. 85-90 Derece'de çalışır (oyundan oyuna değişir). Cihazı 2022'den beri kullanıyorum. Fan ve termal bakımlarını kendim yapıyorum. Likit metal sürülüdür işlemcisinde, GPU'da ise termal macun bilgin olsun. O yüzden endişelenme.
ASUS teknik desteği arasanda boşuna ararsın hiçbir çözüm üretemiyorlar ve servise verdin mi o cihazdan bir hayır bekleme. Ben servise verdiğim için söylüyorum SMS infocomm kadar tecrübesiz servis ömrüm hayatım boyunca görmedim.

Sorun şuki fanlarım boştayken hiç 0 RPM görmüyor 2 fanım 2500'deyken 3.sü 2900 - 3200 çalışıyor ve onda bu değerleri görüyorum. Video incelemesinde manuelden işlemci 160W'ye çekip fanları yüzleyip, Cinebench R23 testi yapıyor ve CPU trolling 0 gözüküyor bende boşta iken 15 20'lerde, oyunda ve testte 100 oluyor direkt. Darboğaza giriyor.

Sorun şuki fanlarım boştayken hiç 0 RPM görmüyor 2 fanım 2500'deyken 3.sü 2900 - 3200 çalışıyor ve onda bu değerleri görüyorum. Video incelemesinde manuelden işlemci 160W'ye çekip fanları yüzleyip, Cinebench R23 testi yapıyor ve CPU trolling 0 gözüküyor bende boşta iken 15 20'lerde, oyunda ve testte 100 oluyor direkt. Darboğaza giriyor.
Turbo modunda mı yoksa performans modunda mı deniyorsunuz testi? 0RPM'i her zaman görmez arada bir geçer kendisi (Turbo modda 0RPM moduna geçme olasılığı daha az).

Turbo modunda mı yoksa performans modunda mı deniyorsunuz testi? 0RPM'i her zaman görmez arada bir geçer kendisi (Turbo modda 0RPM moduna geçme olasılığı daha az).
Her 2 moddada denedim aynı. G helper kurdum Armour create sildim yine aynı.Armour create manuel ayar denedim aynı, biostan optimized defaults yaptım aynı.GPU su normalde boşta 30 derecelerde çalışıyor videoda bende 48 altına düşmüyor.Sadece cpuda değil gpuda sıkıntılı.

Her 2 moddada denedim aynı. G helper kurdum Armour create sildim yine aynı.Armour create manuel ayar denedim aynı, biostan optimized defaults yaptım aynı.GPU su normalde boşta 30 derecelerde çalışıyor videoda bende 48 altına düşmüyor.Sadece cpuda değil gpuda sıkıntılı.
Video'dakine pek takılma. Lafın kısası sıcaklık değerlerin normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı