Oyum oynamak için alacağını peşinen kabul ettim. Yüksek donanım isteyen çok güncel ağır oyunlar oynayacaksan ve bu önümüzdeki yıllarda da böyle devam edecekse, yani yeni çıkan oyunlara saracaksan sürekli, G16 alabilirsin. Çünkü RTX 4080 farkı var ve diğer bileşenler de iyi olunca uzun yıllar arkana bakmaz yürürsün. Ama G17 modelde daha kuvvetli bir işlemci (piyasadaki en iyi ilk 3-5), daha büyük ve çok daha güzel gösteren bir ekran var. Ayrıca RTX 4070 de gayet iyi bir ekran kartı. Oynayamayacağın oyun olmaz yani. Şahsen bir dakika düşünmez G17 alırım. Bunda kulaklığını takıp dizi film de izleyeceksin, internette dolaşacaksın. Günlük kullanımı da olacaktır. Ezcümle, hangisini alırsan al üzmez.
Yazılım olayını kaçırdım kusura bakma. Okulda ne tür programlar ve işlemler için kullanacağını araştır. Ekran kartı mı işlemci ağırlıklı mı çalışacaksın tespit et. Sonra her ne yapacaksan onlar için AMD ve Intel işlemcilerinin performansına bak. İşlemci ve ekran kartı, ekran farklarını söyledim zaten. Yahu benim içim G17’ye gidiyor hep. Alacağım galiba 4060’lı bir tane. Benim gibi çok fazla oyun oynamayan, oynasa da nostalji yapan biri için ideal olur ha