ROG Strix RTX 2060 Fan Sesi

ROG STRIX 2060 Super OC kartımda aynı sorun bende de çıktı maalesef. Kartı daha yeni aldığım için iadeye gönderdim. Almışken en iyisi olsun dedim, öve öve bitirilemeyen ROG serisini aldım. Sonuç hüsran. Fanlar durmadan çalışıp çalışıp kapanıyor. İnternette araştırdım. Biri şu ayarı yapın diyor, öbürü başka bir ayar diyor. Ben bu kartı aldıktan sonra takıp kullanmak istiyorum. Neden uğraşayım ki bu işlerle haksız mıyım?

ROG STRIX 2060 Super OC kartımda aynı sorun bende de çıktı maalesef. Kartı daha yeni aldığım için iadeye gönderdim. Almışken en iyisi olsun dedim, öve öve bitirilemeyen ROG serisini aldım. Sonuç hüsran. Fanlar durmadan çalışıp çalışıp kapanıyor. İnternette araştırdım. Biri şu ayarı yapın diyor, öbürü başka bir ayar diyor. Ben bu kartı aldıktan sonra takıp kullanmak istiyorum. Neden uğraşayım ki bu işlerle haksız mıyım?

Kartın üzerinde q_mode ile p_mode switchi var.

q_mode = quiet-sessiz modu
p_mode = performans modu

q_mode açık olduğu zaman fan sesi illaki oluyor.
p_mode açık olduğu zaman 0db modu komple kapanıyor, fan sürekli çalışıyor ve doğal olarak fan sesinden kurtulmuş oluyoruz.

Denedim.

Kartın üzerinde q_mode ile p_mode Switch'i var.

Q_mode = quiet-sessiz modu
P_mode = performans modu

Q_mode açık olduğu zaman fan sesi illaki oluyor.
P_mode açık olduğu zaman 0DB modu komple kapanıyor, fan sürekli çalışıyor ve doğal olarak fan sesinden kurtulmuş oluyoruz.

Denedim.

Evet, ama fan sürekli çalışınca daha kısa sürede eskiyecek. Bu yeni kartların özelliği belirli bir dereceye gelmeden fan açmaması. Kronik bir sıkıntı var üründe birçok kişide aynı sorun varmış.

Evet, ama fan sürekli çalışınca daha kısa sürede eskiyecek. Bu yeni kartların özelliği belirli bir dereceye gelmeden fan açmaması. Kronik bir sıkıntı var üründe birçok kişide aynı sorun varmış.

Çok kalitesiz üretildiğini sanmıyorum. 2012 yılından bu yana ASUS GTX 680 DIRECT CU II sorunsuz kullanıyordum, geçen ay sattım. Hemde termal macun bile yenilenmediği halde soğutma performansında kayıp yok. Şaka değil.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım kbkmayn. Bebdede Dual DRTX2060 EVO modeli var 0dB olayini nasıl kapatıyoruz bilen var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı