ROG STRIX RTX 3070 güç girişindekırmızı ışık yanıyor

hertyss

Centipat
Başlıkta da belirttiğim gibi RTX 3070 ekran kartımda birkaç haftadır güç girişlerinin üzerindeki kırmızı ışıklardan biri yanıp sönüyor. PSU kapatıp beklediğimde ya da kabloyu çıkarıp taktığımda bir süreliğine düzeliyor ancak bir iki gün sonra yeniden tekrarlıyor. Bu ışığın güç dalgalanmasıyla alakalı olduğunu okumuştum ancak ışıklardan sadece biri yanıp sönüyor. Diğer güç girişinin üzerindeki ışık hiç yanmıyor. Güç kaynağı olarak Cooler Master MWE 650 V2 Bronze kullanıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Aynı sorunu yaşıyorum ASUS ROG 3060 kartımda. Söylediğin şeyin geçici bir çözüm olduğu belirtilmiş, ve genellikle bu sorunu yaşayan kişiler ROG kart kullandıklarını söylüyorlar. Yabancı forumlarda bir kullanıcı, önce bilgisayarı, sonra monitörü açtığında bu sorunu yaşadığını fark etmiş. Yaklaşık 1 aydır önce monitörü, sonra bilgisayarı açıyorum. Hemen her hafta yaşadığım sorunu yaşamıyorum artık.

Böyle aptalca bir sorunu yaşıyor olmak her ne kadar üzücü olsa da, saçma sapan bir yöntemle kalp krizi geçirme ihtimalini ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Monitörü düğmesinden kapat aç yapmıyorum düğme genelde “on” olarak kalıyor. Kasa açıldığında görüntü geliyor. Saçma bir problem evet. Işığın yanması sorun değil merak ettiğim şey sisteme ya da ekran kartına ilerleyen süreçte bir zararı olur mu? Eğer güç kaynağında bir problem varsa ona göre değiştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Net bir bilgim yok, ancak bir problem olacağını düşünmüyorum. Çünkü, teknik olarak hiçbir sorun yok. İşin komik yani, bu sorunu kesin olarak çözen herhangi bir çözüm de bulamadım ben yabancı forumlarda. Eğer güç verilerinizde bir problem yoksa dert etmenizi gerektiren bir durum olacağını da düşünmüyorum hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…