Rog Strix RX 6750 vs Dual RX 6700

Bütçe
13.000
RT inanılmaz iyi diye bir şey yok, iyi duran sayılı oyun var, onun dışı sadece performans öldürüyor.
Her oyun desteklemiyor zaten.
FSR kalite modunda kullandığı zaman DLSS'e yaklaşıyor, görüntü konusunda fazla değişim hissetmedim.
Hem performans hem de VRAM avantajı ile 6700 XT daha alınabilir kart, Red Devil de ayrı bir avantaj.

Düzgün okuduysanız bazı oyunlarda dedim zaten. Bu arada 4K'da test yapan YouTuber'ları izleyip FSR DLSS'e yakın diye konuşmayın 1080P'de DLSS ile görüntünün bozulduğunu kafamı ekrana soktuğumda bile fark edemediğim oyunda FSR açınca bariz bir şekilde görüntü bozuluyor. Ama burada da şöyle bir durum var. DLSS ile RX 6700 XT'yi anca geçiyor 3060 Ti'ı. Ama bütün oyunlarda DLSS yok ve RX 6700 XT zaten 1000 TL ucuz. 12 GB VRAM, Red Devil gibi şeyler işin içine girince RX 6700 XT gerçekten daha mantıklı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu kaynak alınca çok yüksek FPS farkları var gibi duruyor ortalama 30 FPS fark var 6700 ve 6800 arasında, bu durum normal mi?

Hocam RX 6700 XT ile RX 6800 XT arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var zaten bi zahmet o çok daha iyi performans versin ve o ekran kartını 1080P'de besleyecek işlemci zor bulursunuz. Arkadaşlarla düşündük taşındık en mantıklı seçeneğin RX 6700 XT olduğuna karar verdik sanırım.

Düzgün okuduysanız bazı oyunlarda dedim zaten. Bu arada 4K'da test yapan YouTuber'ları izleyip FSR iyi diye konuşmayın 1080P'de DLSS ile görüntünün bozulduğunu kafamı ekrana soktuğumda bile fark edemediğim oyunda FSR açınca bariz bir şekilde görüntü bozuluyor. Ama burada da şöyle bir durum var. DLSS ile RX 6700 XT'yi anca geçiyor 3060 Ti'ı. Ama bütün oyunlarda DLSS yok ve RX 6700 XT zaten 1000 TL ucuz. 12 GB VRAM, Red Devil gibi şeyler işin içine girince RX 6700 XT gerçekten daha mantıklı.
Bende sayılı oyun var dedim zaten.
Keşke siz düzgün okusanız,birde "4K test videoları izleyip FSR iyi diye konuşmayın" demişsiniz,kendim 1080P de FSR nin her seçeneğini denedim.
Yazdığım mesajda da kalite modunda iken görüntüde fazla değişim hissetmediğimi söyledim.

Ekran kartından bir sonra ki aşama da 2k/4k monitör güncellemesi yapabilirim. Ryzen 5 5600 işlemcimi yeni aldım, 2-3 sene kadar güncelleme yapamam anakart, RAM vb. Ryzen 5 5600 ile kullanabileceğim ve geleceğe daha dönük olan kart 6800 gibi duruyor o yüzden TUF 6800 almayı düşünüyorum ancak mantıklı olan Red Devil 6700 mü diyorsunuz son karar?

Ekran kartından bir sonra ki aşama da 2k/4k monitör güncellemesi yapabilirim. Ryzen 5 5600 işlemcimi yeni aldım, 3-4 sene kadar güncelleme yapamam. Ryzen 5 5600 ile kullanabileceğim ve geleceğe daha dönük olan kart 6800 gibi duruyor o yüzden TUF 6800 almayı düşünüyorum ancak mantıklı olan Red Devil 6700 mü diyorsunuz son karar?

2K ya geçmeyi düşünüyorsanız RX6800 en mantıklısı soğutması da iyi bu modelin.

Ekran kartından bir sonra ki aşama da 2k/4k monitör güncellemesi yapabilirim. Ryzen 5 5600 işlemcimi yeni aldım, 2-3 sene kadar güncelleme yapamam anakart, RAM vb. Ryzen 5 5600 ile kullanabileceğim ve geleceğe daha dönük olan kart 6800 gibi duruyor o yüzden TUF 6800 almayı düşünüyorum ancak mantıklı olan Red Devil 6700 mü diyorsunuz son karar?

1080P'de kalırsanız 6700XT 2K'ya geçerseniz 6800.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı