Yani zor karar iki üründe kaliteli. Hocam uzun zaman önce size söylemiştim Türkiye de satışı yok ama 4080 miss gibi metal kasa Aorus alır önüme bakardım
i9 13900HX 4080 Legion bir ara MediaMarkt 85-88k sattı belki 20-25 gün önce. Razer çoğu zaman saçma 150-180k fiyatından 95-110k düşüyor. Böyle bir fırsat gelir mi gelirse ne zaman gelir hiç fikrim yok doğrusu. Legion sizin için biçilmiş kaftandı. Ne ROG ne bu Vector düşünmeye değmezdi(şahsi fikrim)
Şu aralar ürün bulmak zor. Bulup teslim almak daha zor.
Vector ROG kadar kaliteli panele, soğutma sistemine sahip değil.
Vector 2 fan 6 ısı borusu ile çok iyi soğuyor ona sözüm yok. Diğer yandan ROG buhar odalı özel soğutma sistemi var. Sıvı metal var mı bilmiyorum (ilgimi çekmiyor hiç.)
İki ürünün belki en büyük eksiği nit seviyesi. ROG 300-370 diye biliyorum. Vector şaşırtmaz ise en fazla 320-400.
ROG genel anlamda özellikle optimizasyon konusuna yazılım olarak kötü. Armory kullanmak çoğunlukla bir gözü kapalı yürümek gibi. Yine de g helper çözüm. Her şekilde armory ya da g helper ile özel UV W, OC yapılabilir. İki ürünün BIOS iyi iş yapıyor.
MSI tarafında yıllardır Dragon'ya da Center çok daha stabil, basit. MSI programı ile CPU UV, W, OC yapılmaz diye biliyorum. Sadece BIOS, Intel XTU, ThrottleStop.
Sadece Vector ve ROG bakarak ben zor da olsa Vector tercih ederdim. İki ürünün testlerine detaylı bakın. Sadece Intel var diye Vector tercih etmemek ne kadar doğru bilmiyorum.