ROG Strix Scar 17 vs MSI Vector 17

Vector saticisida bu şu an büyük ihtimal ucuzdan alıp kar koyup satiyor per4mance ve betaplus 70k PC icin 110 ve 120k isteyen adamlar keske basja satici olsaydi.

vector siparişini ebrar bilgisayardan (n11) vermiştim. 70k'ya aldığım ürün şu an 96k da. ekranı yüzünden iptal edecektim ama bu fiyatları görünce elim gitmiyor iptal etmeye. iptal edersem 17 inç için iptal ederim sadece. Konu sahibi arkadaşın da almaya niyetlendiği 17 hx a ya niyeti bozdum ama 100k verip intel i9 da almaya elim gitmiyor. Plase de yine konu sahibi arkadaşın paylaştığı asus. Ancak asus'un kasasını hiç beğenmedim. biraz içime sinse gidip asus alacam. 4 gün kaldı cayma süremin bitmesine :)

10 günde 3. muadil Vector ve Legion sipariş iptali. Ürünü tüm satıcılar bile isteye kaldırdı. 3-5 güne şişirilmiş fiyata döner stok. Zor durum.

evet saçma sapan bir hal almaya başladı bu durum. Bir yandan da acaba tüm siparişleri iptal edip 1 ay beklesem mi diyorum. Gerçi ne fark edecekki.

Bu arada asus rog scar modelleri için çok sayıda coil whine sorunu okudum. Özellikle 4080 ekran kartlı modellerde. Ne kadar doğrudur bilemedim ama can sıkıcı bir duruma benziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu arada ASUS ROG Scar modelleri için çok sayıda coil whine sorunu okudum. Özellikle 4080 ekran kartlı modellerde. Ne kadar doğrudur bilemedim ama can sıkıcı bir duruma benziyor.

Bu sadece Scar değil tüm ROG rastlanabilir. Diğer markalarda da var. ASUS daha çok denk geliyor. Videodaki çok yüksek. Duyup gördüğüm cw şiddeti bundan daha azdı.

ASUS mu diyorsunuz siz bu ikisi arasında?

Yani zor karar iki üründe kaliteli. Hocam uzun zaman önce size söylemiştim Türkiye de satışı yok ama 4080 miss gibi metal kasa Aorus alır önüme bakardım 🤣
i9 13900HX 4080 Legion bir ara MediaMarkt 85-88k sattı belki 20-25 gün önce. Razer çoğu zaman saçma 150-180k fiyatından 95-110k düşüyor. Böyle bir fırsat gelir mi gelirse ne zaman gelir hiç fikrim yok doğrusu. Legion sizin için biçilmiş kaftandı. Ne ROG ne bu Vector düşünmeye değmezdi(şahsi fikrim)
Şu aralar ürün bulmak zor. Bulup teslim almak daha zor.
Vector ROG kadar kaliteli panele, soğutma sistemine sahip değil.
Vector 2 fan 6 ısı borusu ile çok iyi soğuyor ona sözüm yok. Diğer yandan ROG buhar odalı özel soğutma sistemi var. Sıvı metal var mı bilmiyorum (ilgimi çekmiyor hiç.)
İki ürünün belki en büyük eksiği nit seviyesi. ROG 300-370 diye biliyorum. Vector şaşırtmaz ise en fazla 320-400.
ROG genel anlamda özellikle optimizasyon konusuna yazılım olarak kötü. Armory kullanmak çoğunlukla bir gözü kapalı yürümek gibi. Yine de g helper çözüm. Her şekilde armory ya da g helper ile özel UV W, OC yapılabilir. İki ürünün BIOS iyi iş yapıyor.
MSI tarafında yıllardır Dragon'ya da Center çok daha stabil, basit. MSI programı ile CPU UV, W, OC yapılmaz diye biliyorum. Sadece BIOS, Intel XTU, ThrottleStop.
Sadece Vector ve ROG bakarak ben zor da olsa Vector tercih ederdim. İki ürünün testlerine detaylı bakın. Sadece Intel var diye Vector tercih etmemek ne kadar doğru bilmiyorum.

Yani zor karar iki üründe kaliteli. Hocam uzun zaman önce size söylemiştim Türkiye de satışı yok ama 4080 miss gibi metal kasa Aorus alır önüme bakardım 🤣
i9 13900HX 4080 Legion bir ara MediaMarkt 85-88k sattı belki 20-25 gün önce. Razer çoğu zaman saçma 150-180k fiyatından 95-110k düşüyor. Böyle bir fırsat gelir mi gelirse ne zaman gelir hiç fikrim yok doğrusu. Legion sizin için biçilmiş kaftandı. Ne ROG ne bu Vector düşünmeye değmezdi(şahsi fikrim)
Şu aralar ürün bulmak zor. Bulup teslim almak daha zor.
Vector ROG kadar kaliteli panele, soğutma sistemine sahip değil.
Vector 2 fan 6 ısı borusu ile çok iyi soğuyor ona sözüm yok. Diğer yandan ROG buhar odalı özel soğutma sistemi var. Sıvı metal var mı bilmiyorum (ilgimi çekmiyor hiç.)
İki ürünün belki en büyük eksiği nit seviyesi. ROG 300-370 diye biliyorum. Vector şaşırtmaz ise en fazla 320-400.
ROG genel anlamda özellikle optimizasyon konusuna yazılım olarak kötü. Armory kullanmak çoğunlukla bir gözü kapalı yürümek gibi. Yine de g helper çözüm. Her şekilde armory ya da g helper ile özel UV W, OC yapılabilir. İki ürünün BIOS iyi iş yapıyor.
MSI tarafında yıllardır Dragon'ya da Center çok daha stabil, basit. MSI programı ile CPU UV, W, OC yapılmaz diye biliyorum. Sadece BIOS, Intel XTU, ThrottleStop.
Sadece Vector ve ROG bakarak ben zor da olsa Vector tercih ederdim. İki ürünün testlerine detaylı bakın. Sadece Intel var diye Vector tercih etmemek ne kadar doğru bilmiyorum.

Aorus bizim ancak hayallerimizde olur :) ROG'un soğutması daha mı iyi yani? ben Vector daha iyi diye biliyordum halbuki. Özel soğutma sistemi olduğunu şu an sizden öğreniyorum.

Aslında vectorde şu fan sesi mevzusu olmasa hiç kaçırmam. Çünkü genelde evde oturma odasında eşim ve çocuklar varken kullanıyorum laptopu. Ben kulaklıkla sorunu çözerim de çevredekilere ciddi anlamda rahatsızlık veriyormuş.

Aorus bizim ancak hayallerimizde olur :) ROG'un soğutması daha mı iyi yani? Ben Vector daha iyi diye biliyordum halbuki. Özel soğutma sistemi olduğunu şu an sizden öğreniyorum.

Aslında Vector'de şu fan sesi mevzusu olmasa hiç kaçırmam. Çünkü genelde evde oturma odasında eşim ve çocuklar varken kullanıyorum laptopu. Ben kulaklıkla sorunu çözerim de çevredekilere ciddi anlamda rahatsızlık veriyormuş.

Duruma göre ROG gerçekten iyi. Birkaç UV W ayarı ile çok stabil. (Ryzen 9 olsa bile.) Buhar odalı(Vapor chamber) soğutma sistemi çoğu markada yaygın genelde tepe seviyede var. MSI tarafında ben Vector falan görmedim hiç. Raider modele göre olabilir emin değilim. MSI lüks kaçan ya da özel ürünlerinde var. Stealth, Studio, küçük 4K iş istasyonları, Legion, Razer çoğu seride var hatta Legion sıvı soğutmaya geçti ne kadar etkili tartışılır. Aorus üst modellerde var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
dk 34 gibi. Üstüne 4 fan bilmem kaç bakır boru vsvs.
Hocam hangi ürünü alırsanız alın fan sesi zaten olacak. Testlerde 50-56 dB arası. O fan sesinin fazlaca abartıldığı düşünüyorum.

Kendim Katana, Raider kullandım. Kısa süre de Vector denedim.
Kısa süreli MSI Raider GE76 i9 12900HK 4K IPS panelli 3080 Ti gibi canavarda fan sesi aşırı değildi. Çoğu zaman ben Turbo fan bile açmadım ihtiyaç meselesi olarak düşünüyorum. Yüksek performans yerine dengeli, fan normal şekilde 70-87 12900HK 4K oyunlar oynadım.
Şimdi kullandığım 4K OLED Gigabyte Aero 11800H 60-110W oyunlarda 50-60W geçmiyor. O halde sıcaklık 65-80 arası Turbo fan kapalı yüksek performans. Kabaca en alttan en üste işlemcili farklı markaları kullandım sayılır. Şahsen rahatsız edici hiç fan sesi duymadım. Kulaklık kullanamıyorum hiç. Bazıları Vector hakkında yazıyor yok F-22 Raptor falan filan. Genelde Türkiye kullanıcıları ya da b. Ktan bir inceleme de 52-53dB görüp AA bu laptop fan sesi var diyor. Her ürününün fan sesi şiddeti bile çok farklı. kimisinde 50 kimisinde 80 kanat var. Hepsinin dönüş hızı dolayısıyla fan sesi çok daha farklı. Çöp dedikleri Katana da 11800H 3060 Turbo mod açmazdım ben saatlerce FHD Ultra AAA oyun oynarken. MSI bir şekilde 6 ısı borusu 2 fan ile soğutma işini görüyor. Bunun yanında ASUS buhar odalı bir teknolojiyi benzer fiyata sunarken neden yararlanmayayım ki?
Buhar odalı avantaj sayılabilir. Testlerde oyunlara göre sonuç değişiyor bazen daha serin bazen aynı. Sonuçta alternatif bir teknoloji

şu Türkiye de satılan benzer ürün seri no farklı kasa soğutma aynı. Turbo fan gayet serin. Fan açmasa 65-76 yerine, 70-85C oyun oynar.

dk 9 itibaren bakarsanız Aorus Turbo fan ve normal fan sıcaklık durumu. Bende ve kullandığım 4 üründe aynı sonuç. Boş yere Turbo fan açmaya gerek bile yok. Sıcaklık 10 derece düşüp FPS 10+ artmıyor. Zaten normal mod serin çalışıyor. Çoğu ürün buna benzer sonuç vermeyebilir soğutma teknolojisi. Bu Aorus ne sıvı metal ne buhar odası ne 4 fan var. 35-60W CPU 65-78C arası fansız😅
Render harici Turbo fana gerek olmadığını düşünüyorum.

2.21dk ROG aynı ürün. 4090 modeli. Sıcaklık soğutma sistemi fikir verebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı