ROG STRIX vs XPG Summoner

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Bu iki klavye arasında kalmıştım ve araştırmaktan sonra daha araştıracak bir şey kalmadı ve ASUS ROG STRIX Scope RX'i satın aldım. XPG Summoner Cherry'in tek avantajları bilek desteği ve ses tekerinin olmasıydı. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce mantıklı olanını mı almışım? Şu an klavyeyi kullanıyorum ve abartmıyorum beğenmediğim bir yanı yok.

Mantikli olan secimi yapmissin, RX Scope daha iyi bir klavye. Bilek destegini cok istiyorsan harici olarak satin alabilirsin -ki Summoner'daki deri bilek destegi pek kaliteli degil- ama klavye kalitesini satin alamazsin.

Bu iki klavye arasında kalmıştım ve araştırmaktan sonra daha araştıracak bir şey kalmadı ve ASUS ROG STRIX Scope RX'i satın aldım. XPG Summoner Cherry'in tek avantajları bilek desteği ve ses tekerinin olmasıydı. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce mantıklı olanını mı almışım? Şu an klavyeyi kullanıyorum ve abartmıyorum beğenmediğim bir yanı yok.

Hocam ASUS'u daha önce denemedim XPG Summoner'ı deneme fırsatım oldu. Bence çok güzel bir klavyeydi Switch kalitesi malzeme kalitesi ses tekerleği bilek desteğini çok beğenmiştim.

Mantikli olan secimi yapmissin, RX Scope daha iyi bir klavye. Bilek destegini cok istiyorsan harici olarak satin alabilirsin -ki Summoner'daki deri bilek destegi pek kaliteli degil- ama klavye kalitesini satin alamazsin.

Bilek desteği olmasa da olur aslında. Hiç bilek destekli bir klavye satın alıp kullanmadım bu yüzden nasıl bir konfor sağladığını bilmiyorum.

Bence de ROG STRIX mantikli.

O XPG, yazilim yukleyince brick oluyordu diye soylenti vardi zamaninda, pek tercih edilebilecek yani yok gibi sundugu ozelliklere bakilirsa.

Evet söylenilenlere göre XPG'nin yazılımı iyi değilmiş.

Hocam ASUS'u daha önce denemedim XPG Summoner'ı deneme fırsatım oldu. Bence çok güzel bir klavyeydi Switch kalitesi malzeme kalitesi ses tekerleği bilek desteğini çok beğenmiştim.

Eminim XPG de güzeldir ama ben de ASUS'dan memnun kaldım. Senin gibi ben de XPG'yi deneyemediğim için bilmiyorum.

Scope RX alarak iyi yapmışsın. Ben de kullanıyorum harika bir klavye.

Aynen öyle kullanıp da kötüleyeni görmedim hiç. 👍

Bilek desteği olmasa da olur aslında. Hiç bilek destekli bir klavye satın alıp kullanmadım bu yüzden nasıl bir konfor sağladığını bilmiyorum.

Evet söylenilenlere göre XPG'nin yazılımı iyi değilmiş.

Eminim XPG de güzeldir ama ben de ASUS'dan memnun kaldım. Senin gibi ben de XPG'yi deneyemediğim için bilmiyorum.

Aynen öyle kullanıp da kötüleyeni görmedim hiç. 👍

Hayırlı olsun hocam.

Ben tam 2 ay boyunca araştırma yaptım zamanım bol acelem olmadığı için. Bir yandan da Black Friday'da indirime girer mi diye bekledim. XPG klavyeyi de denedim. ASUS ROG Strix'in kullandığı optik RX Switch her türlü XPG Cherry MX switchlerden daha iyi daha uzun ömürlü. ASUS klavyeyi aldım 2 haftadır kullanıyorum. Yazdıkça yazasım geliyor. Hissiyatı çok iyi. Kesinlikle ASUS'u tercih ederek iyisini yapmışsın. Bilek desteği ve multimedia tuş eksikliğini daha hissetmedim.
Hayırlı olsun.

Ben tam 2 ay boyunca araştırma yaptım zamanım bol acelem olmadığı için. Bir yandan da Black Friday'da indirime girer mi diye bekledim. XPG klavyeyi de denedim. ASUS ROG STRIX'in kullandığı optik RX Switch her türlü XPG Cherry MX Switch'lerden daha iyi daha uzun ömürlü. ASUS klavyeyi aldım 2 haftadır kullanıyorum. Yazdıkça yazasım geliyor. Hissiyatı çok iyi. Kesinlikle ASUS'u tercih ederek iyisini yapmışsın. Bilek desteği ve multimedia tuş eksikliğini daha hissetmedim.
Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim size de hayırlı olsun. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Bir eskikliğini hissetmiyorum ve yazdıkça yazasım geliyor. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı