ROG STRIX X570-E Anakart ARGB Fan LED'ler yanmıyor

wormanizer

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce aldığım ASUS ROG STRIX X570-E model anakartımda 2 adet ARGB girişi bulunmakta. Thermaltake V200 modelli kasamın ARGB fanlarını bu ARGB girişlerinden birine bağlayıp ilk günden beri sorunsuzca kullanıyordum ta ki düne kadar. Dün bilgisayarı açtığımda ARGB fanların birinin LED'lerinden sadece yarısının yandığını gördüm. Acaba sorun fanlarda mı diye düşünüp kasayı yazılımdan kontrolcüye geçirdim ve fanların sıkıntısız olarak çalıştığını gördüm. Sonra ARGB kablosunu anakarttaki diğer ARGB girişine taktığımda onda da sorun yoktu. Yani problem büyük ihtimal o ARGB girişinde. Sizce sorun tam olarak ne olabilir? Bir de satın alınan ürün ilk 6 ay içinde arıza yaparsa değişim isteme hakkımız var diye biliyorum. Garantiye gönderince onarım yerine direkt değişim talebinde bulunmak istiyorum çünkü ürün henüz 2 aylık ve garantiye gönderdiğim ürünlerin çoğu zaman bir sürü çizikle ve farklı sorunlarla geldiği oldu. Sizce sorun tam olarak ne olabilir ve bu konudaki tavsiyeleriniz neler acaba?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-01-29 at 22.01.59.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-29 at 22.01.59.jpeg
    68,1 KB · Görüntüleme: 40
  • WhatsApp Image 2021-01-29 at 22.04.00.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-29 at 22.04.00.jpeg
    63,7 KB · Görüntüleme: 46
Varsayılanlara sıfırlayın bakalım sonuç ne olacak? Fanlar dönüyor mu?
Ek olarak Asus yazılımları biraz sıkıntılı sanırım, benim mouse yazılımım 20-30 kere tıklayınca anca açılıyor.
Onu denedim hatta yazılımı silip tekrar denedim fakat durum hala aynı. Diğer argb girişine takınca resimdeki gibi sıkıntısız olarak çalıyor.

Onu denedim hatta yazılımı silip tekrar denedim fakat durum hala aynı. Diğer argb girişine takınca resimdeki gibi sıkıntısız olarak çalıyor.
Valla hocam sorun pek sıkıntı teşkil etmiyor ama garantiye yollayabilirsiniz, belki yeni kart bile yollarlar.

Valla hocam sorun pek sıkıntı teşkil etmiyor ama garantiye yollayabilirsiniz, belki yeni kart bile yollarlar.
Hocam iki girişi de kullanmak istiyorum yeni fan vs. alıp o yüzden sıkıntı açıkçası, bir de bunca emekle para kazanıp ürüne harcayınca böyle problemler can sıkıcı geliyor insana. Sorunun anakartta olduğundan emin olduğumda garantiye değişim talebiyle başvurmayı düşünüyorum.
Kabloları da çıkartıp takmayı denediniz mi? BIOS pilini çıkartıp takmayı deneyebilirsiniz. Sadece Asus değil MSI yazılımı da sıkıntı çıkarıyor. İlginç bir durum. Umarım düzelir. 😁
Bunları da denedim yine olmadı hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı