Find compatible memory kits for your motherboard. Just select the motherboard from the dropdown list and click on Search for a list of compatible G.SKILL memory kits.
www.gskill.com
G.Skill'in arama motorunda ROG STRIX X570-E için arama yaptığımda bu sonuçlara ulaşıyorum ama Asus'un desteklediği RAM'ler listesinde arayınca (ürün kodu ile) eşleşmiyor.
Ürün kodlarını ASUS ile eşleştirmem gerekmiyor mu? Uyumlu RAM'i nasıl bulabilirim?
Haklısınız, Google arama sonuçlarında 2019 yılı için başka bir uyumluluk listesi daha buldum. Eskiden bu QVL denen listelere bakıp işimi görüyordum ama şimdi genel olarak bir belirsizlik var gibi.
2100 TL müthiş bir bütçe. İki önerim var. Performans odaklı olsun derseniz birinciyi, performanstan ufak bir taviz karşılığında çok şık RAM'ler almak istiyorum derseniz ikinciyi öneririm.
CL değeri ne kadar az olursa o kadar iyidir. Aynı durumun tam tersi de frekans için geçerli. Yani MHz ne kadar fazlaysa o kadar iyi. Ama bir yerden sonra aşırı pahalı ve uçtaki modellerden almadıkça frekansın artmasına rağmen gecikme değerinin (CL) arttığı da oluyor. 3600 MHz CL 16 genelde sweet spot denilen, kararında değerler oluyor.
Find compatible memory kits for your motherboard. Just select the motherboard from the dropdown list and click on Search for a list of compatible G.SKILL memory kits.
www.gskill.com
G.Skill'in arama motorunda ROG STRIX X570-E için arama yaptığımda bu sonuçlara ulaşıyorum ama Asus'un desteklediği RAM'ler listesinde arayınca (ürün kodu ile) eşleşmiyor.
Ürün kodlarını ASUS ile eşleştirmem gerekmiyor mu? Uyumlu RAM'i nasıl bulabilirim?
Asus ROG Strix X570-E Gaming Anakart Uyumlu Ürünler Masaüstü, Dizüstü ve Sunucular için RAM , SSD , HDD ve Kızaklar ve Server, Bilgisayar Bileşenleri, Bigboy, Kingston, Samsung, Transcend Resmi Satıcısı