ROG STRIX Z690-F M2_1 Boot Sorunu

Kaankarsu1

Femtopat
Daha fazla  
Hocam merhaba bu sorun bende de var.
Sizin yaptığınız gibi her yolu denedim fakat bir çözüm bulamadım bendeki sorun ise şu şekilde
  • Anakart: ROG STRIX Z690-F
  • İşlemci: i7 13700K
  • Ekran kartı: Yok

Samsung 980 Pro SSD'yi M2_1 slotuna takıyorum Windows'u kuruyorum ilk başlarda sorun yok fakat 1-2 kez PC'ye reset atınca veya komple kapatınca tekrar açtığımda boot yapmıyor. ASUS press del or F2 to enter UEFI BIOS setting ekranında kalıyor ve hiçbir şekilde BIOS'a giremiyorum. Bu noktada PSU'yu kapatmam gerekiyor 5 dakida sonra tekrar açtığımda bu sefer boot yapıp Windows'a giriyor.

SSD'de sorun olabileceğini düşünüp M2_2 yuvasına taktığımda ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım gayet normal bir şekilde boot yaptı. 10 kez resetledim kapattım tekrar açtım hiç takılmadı boot ekranında. Ama M2_1 slotuna taktığımda 1-2 kez resetleyince kilitleniyor boot ekranında. Sistemde başka bir M.2 SSD veya SATA SSD yok.

BIOS'u güncelledim, VMD devre dışı bıraktım, Fast bootu kapattım, RAM'ları tek tek takmayı denedim anakartın sitesindeki tüm güncellemeri yaptım fakat halen daha düzelmedi. Çözüm bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Varsa M.2 SSD Firmware güncellemesini de yapın ama sorun anakartın yuvasında gibi. ASUS ile iletişime geçip BIOS Update bekleyin. Çözüm olmazsa ben iletişime geçebilirim.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Recep bey. Evet M.2 SSD Firmware güncellemesini yaptım Samsung Magician üzerinden. Söylediğiniz gibi ASUS ile iletişme geçtikten sonra gelişmeleri yazacağım tekrardan çok teşekkür ediyorum.

@Recep Baltaş.
Tekrardan merhaba söylediğiniz gibi ASUS ile iletişime geçtim. RMA kaydı oluşturmamı istediler ürün teknik servise gittikten sonra gelişmeleri tekrardan paylaşacağım. Umarım çözülür.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Recep bey. Evet M.2 SSD Firmware güncellemesini yaptım Samsung Magician üzerinden. Söylediğiniz gibi ASUS ile iletişme geçtikten sonra gelişmeleri yazacağım tekrardan çok teşekkür ediyorum.

@Recep Baltaş.
Tekrardan merhaba söylediğiniz gibi ASUS ile iletişime geçtim. RMA kaydı oluşturmamı istediler ürün teknik servise gittikten sonra gelişmeleri tekrardan paylaşacağım. Umarım çözülür :)

@Recep Baltaş.
Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba.
Servisten sonuç geldi tüm kontrolleri yaptıklarını ve anakartta herhangi bir problem olmadığını söylediler. Ve ürünü tarafıma geri gönderecekler. Bu durumda kafamdaki tek soru acaba M.2 SSD mi sorunlu anlayamadım.

@Recep Baltaş
Merhaba sorunuma halen daha bir çözüm bulamadım. Farklı bir SSD ile de denedim yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkına bana rica etsem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows hızlı başlangıç'ı kapatmayı denediniz mi?

Evet hocam denedim. Farklı bir M.2 SSD ile de denedim tekrar aynı sorunla karşılaştım. Fakat bu sefer de BIOS'da SSD gözüküyor fakat boot önceliğinde gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    212,5 KB · Görüntüleme: 42
  • image.jpg
    image.jpg
    172 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı