ROG Zephyrus G14 vs Zenbook S14

mimario

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. Taşınabilir bir bilgisayar ihtiyacım var. Halihazırda bir masaüstüm, RTX 4090 ekran kartlı laptopum var. Ama bunları taşımak gerçekten zulüm. Bu nedenle bir adet MacBook Pro M4 aldım 14". Taşınabilirliği, uzun giden şarjı ile hayata yeniden başladım resmen ama Mac işletim sistemi hiç bana göre değil. 1 haftadır bilgisayar başında hapis hayatı yaşıyorum resmen. Alışmaya çalışıyorum ama bir yandan da arayıştayım.

Yaptığım işler şunlar. Adobe uygulamaları, AutoCAD, 3DS Max, SketchUp, Blender, Unity. Arada bir de kodlama yapıyorum. MacBook'un performansı destansı. Su gibi akıyor, sesi soluğu çıkmıyor ve tüm bu programları tuğla gibi şarj aletine mecbur olmadan yaptırıyor ama hem sistemsel farklılıklar, hem kısayol farklılıkları eziyet gibi geliyor.

Konumuza dönecek olursak sizce alışır mıyım devam mı etmeliyim? Yoksa başlıkta bahsettiğim iki cihazdan birine mi bakayım?

Zephyrus G14 performans şüphesi uyandırmayan bir cihaz. RAM'ı düşük olsa bile dışarıda işlerimi yürütebileceğim hali bana sunacak. Tabii bu kadar güçlü bir cihaz olunca günlük 5 saat gibi bir şarj sunuyor.

Zenbook S14 ise 20 saat civarı bir şarj sunuyor. Yapay zekalı yeni nesil işlemciler hakkında bilgim olmadığı için kullandığım programlarda nasıl performans sunar bilemiyorum. 32 GB RAM ile ve şarjı ile ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi duruyor.

Dediğim gibi Mac'e alışabilirsem tüm ihtiyaçlarım çözülüyor aslında. Çünkü hem evde hem iş yerimde yüksek performanslı Windows PC'lerim var. Bunu "al-götür" formatında kullanılacak bir cihaz olarak tercih edeceğim sadece. Buna göre fikirlerini belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı