ROG Zephyrus G16 GU603zu vs ROG STRIX G16 G614ju

Bütçe
35-45k
Estağfurullah hocam ne kusuru Almanya'ya gitme durumum var. Saturn, mediamarkt gibi yerlerin internet sitelerinde biraz dolanınca bizde göklere çıkarılan modeller eskidiği için artık orada satışı bile olmadığını fark ettim. Örneğin baktığım Zephyrus modeli ne Saturn'de ne de mediamarkt'ta var. Tabii başka sebepleri de olabilir ama ben bu şekilde olduğunu düşünüyorum.

Bütçem çok büyük olasılıkla TL cinsinden değişmeyecek. Dediğim gibi elimde macbook'u satıp üzerine 20-25k civarı daha koymayı düşünüyorum. Burada 12. nesil i7 + rtx 4050'ye vereceğim parayı orada belki de 14. nesil i7 + rtx 4070'e vereceğim.

Bu yaz windows'luk çok işim olmayacak, olursa iş bilgisayarımla halletmeye çalışırım; oyunun da aciliyeti yok nasıl olsa Her ne kadar yeni bilgisayar almak için sabırsızlansam da bunu eylül-ekim aylarına erteleyeceğim. Çıkamazsam ve üstüne burada zam yersem de, afiyet olsun yapacak bir şey yok

Merhaba.
Öncelikle yurdtdışı şansınız olursa çok daha iyi olur. Kabaca 1400-1500 £ var. Şu halde bile 4070'ler gördüm. 4060 güzel Aorus gördüm (dün akşam) bir ihtimal ki şansınız olursa umarım olur 1900-2000€ rahat şekilde 4080, 3080 Ti bulunabilir. Türkiye çoğu kişide 5000 serisi beklentisi var. Ne getireceği muamma. 5000 serisinden bağımsız, fiyatların sabit kalacağına ben ihtimal vermiyorum açıkçası. Dolar bağımlı her ürün fiyatı aşırı esnek. Ama yurdışında o sorun yok. Kıyı da köşede belirli miktara her zaman muadil ürün bulunabiliyor.

Hocam benim öyle yaptığım aşırı kompleks işler yok; ne bileyim render olsun, yapay zeka eğitmek olsun bu tarz işlerle uğraşmıyorum. Gömülü sistemler ile uğraşıyorum, o da çok fazla kaynak isteyen bir alan değil zaten. Oyun konusunda da, dediğim gibi online oynamıyorum. Single player oynadığımda da "RDR2'de keşke 200 fps alsam" gibi bir hayalim yok. Yüksek ayarlarda oynayabileyim, tercihen +60 fps olsun benim için yeterli. Şu anda arada oyun oynamak için kardeşimin RTX3050'li TUF F15 FX516'sını kullanıyorum ve fps'ini ölçmesem de benim için asgari ölçüde yeterli.

O nedenle ihtiyaç duymadığım ve duymayacağım bir bilgisayara da fazladan bütçe ayırmak istemiyorum. RTX 4000 serisi olmasını istememin nedeni yeni teknoloji ile gelen Frame Generation, DLSS 3.0 vs gibi 3-5 yeni özellik.

İşin aslına bakarsanız bu özelliklere de ihtiyacım yok. Sadece biraz daha ileriye dönük olması için istiyorum 4000 serisini. Sonuçta her sene değiştirdiğimiz/değiştirebildiğimiz cihazlar değil bunlar. Bu yüzden "RTX5000 serisi bir an önce çıksa da alsam" gibi bir beklentim de yok. Ha tabii çıkarsa ve fiyatlar arasında uçurum seviyede bir fark olmazsa, neden güncel modeli almayayım?

Fiyatlar de benim gördüğüm (en azından baktığım modeller arasında) son birkaç aydır düşme eğiliminde. Bunların eski modeller olduğu ve stok eritilmeye çalışıldığı için olduğunu düşünsem de yine de 60k civarlarından 40k civarına inmesi çok iyi. Daha fazla ineceğine veya uzun süre bu seviyede stabil kalacağına ben de pek ihtimal vermiyorum ama beklemekten başka şansım yok şu an.

Sizi şimdi daha çok anlıyorum. Söylediğinize de tamamen katılıyorum. FPS takıntısıdan ziyade belirli stabil FPS daha avantajlı. Yine beklemek sanırım en iyi seçenek. Ryzen yeni işlemci ve kartlar yapay zeka ile geliyor. MSI prestige ya da Summit harika ürünleri zaten piyasada var. Sanırım sizin işleriniz için biçilmiş kaftan olabilir.
Şu bir örnek olabilir. Özellikle oyun performansında hiç fikrim yok. Yeni Arc gelişim aşamasında. Sıçrama bile yaptı sayılır. Microsoft benzer çalışması var. Nasıl sonuç verir bilmiyorum. Fiyatı uygun olsa alınabilir bir model. Özellikle MSI Stealth 14 Studio (kesinlikle göz atmanızı öneririm)

Şu 14' olan Aero OLED modeli. Yani tercih edilebilir bir noktaya kadar. Oyun performansı açısından (3070 Ti açık ara farklı olacak =

Ayy. Pardon ya, yanlış sayfa üzgünüm.

Son düzenleme:
Hocam yeni laptoplar duyurukdu. Onlar stoklara ekleneceği için dünyada birçok yer stok bitirmiş ya da bitirmek için kampanya-indirim yapıyor.

Şu ürün de aslında size göre. Çok fazla talebi ve kullanıcısı var. 13900hx, 4060 işinizi görür. Yurdışında çok daha avantajlı benzer bulunabilir hala. Umarım yurdışına çıkabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-12-15-48-48-146_ru.ozon.app.android.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…