Hocam benim öyle yaptığım aşırı kompleks işler yok; ne bileyim render olsun, yapay zeka eğitmek olsun bu tarz işlerle uğraşmıyorum. Gömülü sistemler ile uğraşıyorum, o da çok fazla kaynak isteyen bir alan değil zaten. Oyun konusunda da, dediğim gibi online oynamıyorum. Single player oynadığımda da "RDR2'de keşke 200 fps alsam" gibi bir hayalim yok. Yüksek ayarlarda oynayabileyim, tercihen +60 fps olsun benim için yeterli. Şu anda arada oyun oynamak için kardeşimin RTX3050'li TUF F15 FX516'sını kullanıyorum ve fps'ini ölçmesem de benim için asgari ölçüde yeterli.
O nedenle ihtiyaç duymadığım ve duymayacağım bir bilgisayara da fazladan bütçe ayırmak istemiyorum. RTX 4000 serisi olmasını istememin nedeni yeni teknoloji ile gelen Frame Generation, DLSS 3.0 vs gibi 3-5 yeni özellik.
İşin aslına bakarsanız bu özelliklere de ihtiyacım yok. Sadece biraz daha ileriye dönük olması için istiyorum 4000 serisini. Sonuçta her sene değiştirdiğimiz/değiştirebildiğimiz cihazlar değil bunlar. Bu yüzden "RTX5000 serisi bir an önce çıksa da alsam" gibi bir beklentim de yok. Ha tabii çıkarsa ve fiyatlar arasında uçurum seviyede bir fark olmazsa, neden güncel modeli almayayım?
Fiyatlar de benim gördüğüm (en azından baktığım modeller arasında) son birkaç aydır düşme eğiliminde. Bunların eski modeller olduğu ve stok eritilmeye çalışıldığı için olduğunu düşünsem de yine de 60k civarlarından 40k civarına inmesi çok iyi. Daha fazla ineceğine veya uzun süre bu seviyede stabil kalacağına ben de pek ihtimal vermiyorum ama beklemekten başka şansım yok şu an.